Десетки активисти за правата на животните, облечени като динозаври, бяха

...
Десетки активисти за правата на животните, облечени като динозаври, бяха
Коментари Харесай

Активисти за правата на животните излязоха на протест срещу надбягването с бикове в Испания

Десетки деятели за правата на животните, облечени като динозаври, бяха преследвани от сътрудници деятели по улиците на испанския град Памплона във вторник, с цел да стачкуват против хипотетичната свирепост към животните на световноизвестния фестивал " Надбягване с биковете " в Сан Фермин , оповестява Асошиейтед прес.

На митинга динозаврите трябваше да съставляват бикове и тълпата зад празнуващите от Сан Фермин. Активистите носеха плакати с надпис " Борбата с бикове е праисторическа ". Те обявиха, че задачата е да се покаже, че бяганията могат да бъдат безгрижни и извършени без никаква свирепост към животните.

Това беше 18-ият годишен митинг, воден от Хората за етично отношение към животните или PETA и испанската неправителствена организация AnimalNaturalis. Протестите нормално се организират ден преди началото на фестивала с обичайна фойерверка " чупиназо " по обяд на площада на кметството на Памплона. Надбягванията стартират в четвъртък.

" Борбата с бикове е дълга ритуализирана екзекуция на бикове и доста туристи, които идват на пистите за бикове, в действителност не осъзнават, че същите бикове, с които тичат по няколко улици, по-късно биват убити в арената за корида този ден ", сподели Челси Монро, старши чиновник на цифровата акция на PETA.

" Намушкват ги още веднъж и още веднъж в продължение на 20 минути, до момента в който умрат ", сподели Монро. " Искаме туристите да знаят, че парите им поддържат тази в действителност жестока промишленост. "

Протестите съвсем не понижават ентусиазма за Сан Фермин, където нормално популацията на Памплона от 200 000 души нараства до към 1 милион през пиковите дни на деветдневния фестивал.

През последните две години фестивалът беше спрян поради пандемията от ковид. Властите се притесняват, че всеобщите действия на фестивала може да доведат до огромно нарастване на инфекциите и тази година.

Акцентът на фестивала е утринното " encierro " или тичане, при което хиляди хора тичат като обезумели, с цел да избегнат шест бика, до момента в който се втурват по лъкатушен, калдъръмен път към градската сцена за корида.

Останалата част от всеки ден е за ястие, пиянство, танци и културни занимания.

Шестте бика непроменяемо биват убивани в борби с бикове всеки следобяд по време на фестивала.

" Дебатът за бъдещето на бикоборството в Испания в никакъв случай не е бил толкоз многолюден и управляващите би трябвало да заемат ясна позиция ", сподели Яна Уриц от AnimalNaturalis в изказване. " Искаме нужната храброст от тях, с цел да кажат дали поддържат изтезанията на животни или, в противен случай, са подготвени да забранят сходни варварства. "

Бикоборството към момента е извънредно известно в Испания, макар че придвижването против него набра огромна скорост през последните години. Бикоборството е неразрешено единствено на Канарските острови, макар че не се практикува доста или въобще в някои други райони като Каталуния и Балеарските острови, които включват Майорка, Менорка и Ибиса.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР