Десетият поставен Яник Синер е първият полуфиналист на тенис турнира

...
Десетият поставен Яник Синер е първият полуфиналист на тенис турнира
Коментари Харесай

Яник Синер е на полуфинал във Флорида

Десетият подложен Яник Синер е първият полуфиналист на тенис шампионата от сериите Мастърс 1000 в Маями, откакто победи финландеца Емил Руусувуори с 6:3, 6:1 за един час и 15 минути игра.

Италианецът, който по-рано в конкуренцията в профил първата ни ракета Григор Димитров, направи два пробива в откриващия сет, с цел да поведе в резултата. Синер дръпна с брейк разлика и при започване на втората част. При 2:0 и 15:15 мачът му с финландеца бе пресечен поради дъжд. След завръщането на корта картината не се промени и 11-ият в света продължи да господства, като направи нов пробив, след който сервира сполучливо за крайната победа.

Превъзходството на Синер в дуела бе отчетливо – той загуби единствено една точка на първи сервис за целия конфликт, като избави единствения късмет за пробив пред Руусувуори и приключи с 15 уинъра и единствено осем непредизвикани неточности.

В спор за място на финала той ще играе с спечелилия от срещата сред международния номер 1 и настоящ първенец Карлос Алкарас и представителя на домакините Тейлър Фриц. Двамата трябваше да играят по-късно вечерта след мача на Синер с Руусувуори, само че дъждът над Маями отсрочи дуела за петък в 02:00 часа българско време.

По обявата работи: Любомир Тодоров БНР подкасти: Начален удар Начален удар Начален удар
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР