Десетина пътни отсечки в София са превърнати от убийци зад

...
Десетина пътни отсечки в София са превърнати от убийци зад
Коментари Харесай

ПАЗЕТЕ СЕ: Това са булевардите-убийци

Десетина пътни прави в София са превърнати от убийци зад кормилото в противозаконни писти, които е добре да заобикаляме.

Булевард „ Черни връх “, да вземем за пример, се употребява като писта от водачи на мощни коли. На сигналите до " Пътна полиция " реакция няма. Това споделиха живеещи в региона след тежката злополука във вторник вечерта, при която минаващ на алено автомобил катастрофира и провокира гибелта на намиращи се на тротоара млади дами.

Публична загадка е, че в София има десетина пътни прави, които се употребяват като места за тестване на ускоряване и оптималната скорост на мощни коли. На процедура съвсем всеки квартал има такава улица или бул., написа „ Дневник “.

Не са необичайност и спонтанните гонки, когато на такова място се окажат повече от един неосъществен авто играч. И тук не става дума за Околовръстното, Северната скоростна дъга и други улици, минаващи през относително слабонаселени територии, където няма кръстовища, а за пътни прави в централните зони на града, по които всекидневно минават хиляди водачи и пешеходци.

По част от тях радари се слагат, само че най-вече през деня, а не и нощем, когато става надпреварите, други пък като че ли не съществуват за контролните орган

Едно от обичаните места на така наречен автоджигити е бул. " Цариградско шосе " сред Орлов мост и Околовръстния път. Отсечката е с две дейни ленти в посока, плюс буслента, съвсем напълно права, с няколко леки завоя и положително положение на пътната настилка. Камери за скорост тук се виждат рядко. Стационарни към този момент няма - преди време за малко се появи една в региона малко след хотел " Плиска ", само че от нея към този момент няма и спомен.

Мобилни камери също се поставят рядко, като желано място за монтирането им е финалната част на скоростната права (след разклона за " Дружба " ), където жилищни здания няма, само че пък има няколко ограничавания от 50 и 60 км/ч и нормата със фотосите за промяната се извършва бързо.

Готова писта е и бул. " България " от НДК до Околовръстното. Началото е с равномерен завой, следва права, още веднъж равномерен завой и дълга права. Мощни коли и мотоциклети огласят кварталите от двете страни на булеварда рано заран, късно вечер и през почивните дни, когато трафикът е рядък.

От две години пребивавам в региона - пост на " Пътна полиция " с радар не съм видял, най-малко в частта до бул. " Гоце Делчев ", която е най-приятна за каране. Опасното в тази ситуация е, че " пистата " се пресича от няколко оживени булеварда ( " Иван Гешов ", " Гоце Делчев ", " Тодор Каблешков " ), като включването или пресичането на " България " би трябвало да става доста деликатно, поради летящите с над 100 км/ч състезатели.

За бул. " Черни връх " към този момент стана дума. От НДК до разклона за хотел " Маринела " си е прелестна права, а екстра е наклонът, тъй като надалеч по-приятно да усетиш по какъв начин мощния автомобил въобще не го регистрира. Голямото кръстовище при хотел " Хемус " обаче убива ускорението, а както се видя във вторник, не са малко водачите, които просто прелитат през него без да се преценяват със сигналите на светофара.

Булевардите " Данаил Николаев " след Сточна гара в посока телевизионната кула и продълженията му " Ситняково " и " Пейо Яворов " са майсторска права, относително остри завои не липсват, а преди стационарната камера на телевизионната кула е място за тест на опциите са спирачките.

Минава се с 50-60 и следва ново ускорения до финала на правата при бул. " Черни връх ". Плюс е, че огромното кръстовище е единствено едно - при румънското посолство. В интерес на истината тук камери се слагат относително постоянно, не и в дребните часове на нощта обаче, когато е работното време на пистата ".

В другата посока бул. " Сливница " също е прелестно място за насърчаване на високи скорости, изключително откакто се преминат няколкото огромни кръстовища (с бул. " Христо Ботев " и ул. " Опълченска " ).

Бул. " Драган Цанков " от бул. " Евлоги Георгиев " до Студентски град също притегля тестовите водачи на мощни коли. Началото е хубава права със сериозен надолнище, след кръгово, където е въпрос на чест да бъде мината с най-високата допустима скорост, още веднъж права, равномерен завой. Забавното е, че състезателите минават на метри от седалището на столичната Пътна полиция. Въпреки това и тук камери се виждат рядко.

В " Дружба " гонките стават на бул. " Асен Йорданов ", в " Овча купел " по бул. " Президент Линкълн " или най-новото попълнение измежду " пистите " " Монтевидео ". В " Люлин " с имат бул. " Тодор Александров ", в " Младост " - " Александър Малинов ", в " Левски " - " Владимир Вазов ", в " Хаджи Димитър " - " Резбарска " и така нататък и тъй наречените Тези места са обществена загадка, за казуса се приказва след следващия тежък случай, само че за разлика от същинската война, при необявената война по пътищата тук пролятата кръв не води до заключения и ограничения.

След злополуката на бул. " Черни връх " при хотел " Хемус " от Института по пътна сигурност, отпред, на който е един от някогашните шефове на КАТ-София Богдан Милчев оповестиха, че през последните няколко месеца всяка вечер в София стават приблизително към 20 пътнотранспортни катастрофи. Това е към два пъти повече, в сравнение с в предходни години.

В същото време екипите, които управляват сигурността на придвижването през нощта в централната градска част са не повече от два при нужни, най-малко 12 за ефикасен надзор. Останалите са разпределени на изходите на трите автомагистрали, като четири екипа обикалят града, с цел да документират пътнотранспортните катастрофи. Стационарни камери на новия места в града не са инсталирани повече от двадесет години.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР