Десетина души са откъснати от света в Дупница след поройния

...
Десетина души са откъснати от света в Дупница след поройния
Коментари Харесай

Наводнението в Дупница срути улица

Десетина души са откъснати от света в Дупница след поройния дъжд в събота. Цяла улица е разрушена, хората не могат да излязат от домовете си, достъпът до тях е усложнен, сподели репортаж на bTV.

По време на пороя жена е паднала в шахта, била е съвсем залята от вода, само че е избавена. Джип, който е паркиран на улицата, е залят от вода над калниците, а по-късно гумите са затрупани с пясък и камъни.

Потърпевши потърсили помощ на незабавния телефон 112. След 3 часа пристигнала пожарната. Попитали в дома, от където е подаден сигнала, там им споделили, че няма наводняване, имало единствено вода по плочките, която килимът е попил.

По време на дъжда водата се е носила по стълбите като водопад. След това те са разрушени като при бомбардировка. Една от дамите е лазила, с цел да направи дига в двора си.

Към момента няма изясненост чия е отговорността за положението на потърпевшата улица. От Общината настояват, че те са отговорност на ВиК, от водоснабдителното сдружение твърдят, че отговорността е на общината. В същото време хората не могат да изоставен домовете си, тъй като няма по какъв начин да излязат, а не е ясно кой и по какъв начин може да ги доставя с хранителни артикули.

Междувременно в Бургас поради поройния дъжд дърво падна върху автомобил.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР