Десетима сенатори от Републиканската партия се съгласиха да продължат разговорите

...
Десетима сенатори от Републиканската партия се съгласиха да продължат разговорите
Коментари Харесай

Байдън и републиканците продължават преговорите за стимулите, но различията се запазват

Десетима сенатори от Републиканската партия се съгласиха да продължат диалозите с Белия дом в опит да договорят двупартиен финансов пакет за подкрепяне на американците и стопанската система на Съединени американски щати, написа " Гардиън ".

Републиканците организираха двучасова среща с президента Джо Байдън и вицепрезидент Камала Харис в понеделник вечерта, само че не реализираха пробив.

Разговорите продължиха по-дълго от плануваното, което е доказателство, че президентът има упоритост да посредничи сред демократите и републиканците за реализиране на съглашение.

Сюзан Колинс от Мейн управлява републиканците на срещата в Белия дом. Тя разказа диалозите като " отлични " и " открити и доста потребни ". Но тя акцентира, че има огромни разлики сред предлагането на Байдън да бъдат гласувани 1,9 трилиона $ и различното предложение на десетимата сенатори, което е 1/3 по-малко.

Колинс акцентира, че е имало доста добра замяна на отзиви. Тя разясни, че не са постигнали съглашение и никой не е очаквал да се случи на двучасова среща. Сенаторът добави, че са п остигнали единодушие да продължат диалозите и работата по най-важните въпроси.

След срещата Белият дом излезе със известие, в което намерено се декларира, че Байдън не желае да се отсрочва финансовата помощ.

Липсата на прогрес на договарянията сред двете страни значи, че демократите евентуално ще продължат с осъществяването на проектите без поддръжката на Републиканската партия . Часове по-рано водачът на болшинството в Сената Чък Шумър и ръководителят на Камарата на представителите Нанси Пелоси внесоха взаимна бюджетна резолюция, което е крачка към приемане на пакета със тласъци без поддръжката на републиканците.

Точно 10 републиканци са нужни на демократите за превъзмогване на прага от 60 гласа в Сената , в случай че републиканците прибягнат до блокиращата тактичност filibuster (блокиране на сенатски решения заради неналичието на 60% болшинство -б.р).

Разликата сред двете оферти е голяма. Републиканците желаят да бъдат отпуснати единствено 618 милиарда $ . Пакетът не съдържа финансиране за щатите и локалните управляващи, а също има разлики и по други въпроси. Пакетът на републиканците също включва директна еднократна финансова помощ за американец от 1000 $ , който печели под 40 000 $ на година. За съпоставяне проектът на Байдън включва 1400 $ помощ, който печели под 75 000 $ на година.

Пакетът на Байдън е по-щедър и включва удължение на финансовата помощ за безработица.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР