Десетилетия наред Пласидо Доминго - един от най-известните и влиятелни

...
Десетилетия наред Пласидо Доминго - един от най-известните и влиятелни
Коментари Харесай

И Пласидо Доминго се забърка в сексскандал

Десетилетия наред Пласидо Доминго - един от най-известните и авторитетни мъже в света на операта, се е опитвал да оказва полов напън върху дами, примамвайки ги с оферти за работа, като от време на време ги е наказвал професионално, когато са отхвърляли опитите му за доближаване, предават организациите, базирайки се на обвинителките. Считан за един от най-големите тенори на всички времена, 78-годишният Доминго е и изтъкнат диригент и шеф на Лосанджелиската опера. Носител е на многочислени награди " Грами ". Сега осем певици и една танцьорка разкриват, че са били обект на полов тормоз от страна на испанеца в продължение на три десетилетия от края на 80-те години на предишния век. Доминго се е опитвал да ги ангажира в полови връзки на разнообразни места. Сред тях са оперни компании, в които е заемал управителни постове.
" В един бизнес обяд няма нищо необичайно. Когато обаче някой се пробва да слага ръката си върху коляното ти, това към този момент е необичайно. Той постоянно гледа да ви допре по някакъв метод и обезателно раздава целувки ", споделя една от певиците.Освен деветте обвинителки, половин дузина други дами са споделили, че непристойните опити за доближаване от страна на Пласидо Доминго са ги предиздвикали да се усещат неловко. Две от дамите са признали, че за малко са се поддали на задатъците на тенора, чувствайки, че в случай че откажат на най-влиятелния мъж в специалността им, рискуват кариерите си. Една от тях е споделила, че е правила секс с него два пъти в хотел " Билтмор " в Лос Анджелис. Въпросната обвинителка споделя, че когато Доминго си е тръгнал за зрелище, е оставил 10 $ на скрина, заявявайки: " Не желая да се чувстваш като продажница, само че също по този начин не желая да плащаш за паркиране ". Седем от дамите споделят, че отводът да одобряват задатъците на Пласидо Доминго е повлиял неподходящо върху кариерата им. Някои настояват, че по този начин и не са получили функциите, които той им е заречен. Само една от тях се показва с името си - мецосопраното Патриша Улф, която е пяла с Доминго във Вашингтонската опера. Останалите са поискали анонимност със съображението, че към момента работят в бизнеса и се опасяват от репресии.

Доминго направи изказване, в което уточни: " Твърденията на тези неназовани лица, датиращи отпреди тридесет години, са надълбоко смущаващи и по този начин представени неточни. Вярвах, че всичките ми връзки и връзки са били одобрявани добре и са били по взаимно единодушие. Хората, които ме познават или които са работили с мен, знаят, че не съм човек, който съзнателно би навредил, обидил или смутил някого ", добавя оперната легенда.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР