Десетгодишно меме, пискелизирани картинки и клипчета с баскетболни топки –

...
Десетгодишно меме, пискелизирани картинки и клипчета с баскетболни топки –
Коментари Харесай

Gif-че за милиони

Десетгодишно меме, пискелизирани картинки и клипчета с баскетболни топки – всичко това са същински лотове на търгове и костват доста повече, в сравнение с наподобява.
През февруари бяха подписани няколко покупко-продажби по закупуване на цифрово изкуство, които провокираха нараснало внимание поради изхарчените суми. Gif с котето на дъга (Nyan cat) бе платен за 580 000 $, съвсем за милион може да бъде купена картинка с коте, а за няколко милиона – маймунка с забрадка. Всичко това може да се изтегли гратис, да се разпечата и дори да се продаде, само че за какво хората заплащат за това? Работата е в уникалността.
 Изкуството и танците стартират активност до дни? Изкуството и танците стартират активност до дни?
" На този стадий няма да има нова заповед за отваряне на танцовите зали и школите. Но в идната ще бъдат планувани нашите занятия да б...
Цифровото изкуство, което все по-често се назовава NFT, последователно се приравнява с физическото и в този момент може да се заплати за правото да си единственият притежател на картинка в интернет. На фона на възходящата известност на сходни търгове се появиха десетки уеб сайтове, на които директно, без медиатори може да се купи дигитален артефакт и да се заплати с криптовалута. Сега към тази наклонност насочиха поглед и класическите аукционни къщи.
NFT (non-fungible tokens) — невзаимозаменяеми токени (виртуална цифрова единица) в блок чейн – мрежа, които не могат да бъдат разменени един за различен. Използват се за придобиването на цифрови обекти – изображения, gif-ове, видео, аудио, персонаж или предмет в игра, бейзболна карта, име на домейн и всичко останало.
До появяването на NFT и след продажбата, тези обекти продължаваха да се управляват от разработчиците – можеха да ги изтриват, видоизменят и продават наново. Сега притежатели на изкуството, пазещо се в цифровите портфейли са единствено купувачите, а разработчиците имат интелектуалните права. Автентичността на NFT и притежателя му могат да се ревизират непосредствено в кода на токена.
Останалите консуматори могат да издърпат и разпечатат изображението, да употребяват аудио файловете, само че да ги продават могат единствено притежателите им. Тази система разрешава да се купуват и продават обекти на цифровото изкуство без помощта на медиатори.
 Учредиха Свободен артистичен съюз Учредиха Свободен артистичен съюз
Свободен артистичен съюз беше основан през днешния ден. Негов ръководител е Игор Марковски, съобщи БНР. Той уточни, че в САС може да членува всеки...
Първата платформа в NFT-сферата стана платформата с мемета за жабчето Пепе – Rare Pepe Directory. Всеки от редките токени може да бъде закупен със личната им криптовалута PepeCash. През 2018 година рядко пепе-меме с Хоумър Симпсън бе продаден за 38 000 $.
Ръстовете на продажбите на крипто изкуство карат институции като Лондонската „ Кристис “ да извърнат внимание към тях. NBA също не изостава, като продава най-хубавите моменти от мачовете посредством NFT. Огромните суми, които се заплащат за оригиналите карат някои специалисти да приказват за балон. Други считат, че става дума за колекционерско занимание – всеки може да си смъкна дадения файл, само че ти имаш оригинала.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР