Десет спектакли ще представят българската независима сцена на юбилейното издание

...
Десет спектакли ще представят българската независима сцена на юбилейното издание
Коментари Харесай

Десет български спектакъла на десетия ACT Фестивал за свободен театър

Десет спектакли ще показват българската самостоятелна сцена на юбилейното издание на ACT Фестивал за свободен спектакъл. Тази година фестивалът ще се организира сред 17 и 24 октомври и ще показа още 5 задгранични представления, 1 интернационална копродукция, няколко професионални на изключителни експерти от цяла Европа, естетически за продан сред актьори от голям брой страни.
Юбилейното издание ще бъде под мотото “ЕКО/ЕГО система ” и тематиката за връзката сред актуалното свободно театрално изкуство и мисълта за природата участва с изключение на в, и в няколко от българските и непознатите спектакли.

Танцовото зрелище #ЗаПластмасовияЧовек “ Синтетики ” на хореографа Живко Желязков я преглежда през задушаващата “пластмасовa ” просвета на актуалното консуматорство. В “ Танго в космоса ” екипът на “36 маймуни ” споделя за едно фантастично постапокалиптично бъдеще, в което трима модерни влъхви се срещат в сънищата си, с цел да трансформират освен своите ориси, само че и ориста на Земята. Интерактивният театър “ Дългият път към звездите ” пък ни среща по занимателен и съобразителен метод с последните постижения на галактическите науки, води ни в далечния Космос и ни кара да се замислим за нашата планета-майка Земя с въпроса: Какво би трябвало да създадем, в случай че желаеме да я спасим, а с нея и цялото човечество?
Българската селекция на ACT Фестивал за свободен спектакъл по традиция ще предложи необятно тематично и жанрово многообразие. Авторският театър “ Тяло, хвърлено под ъгъл към хоризонта ”  на Театър Паник Бутон споделя историята на четири дами, свързани от тежка диагноза, която им дава късмет да станат по-добри версии на самите себе си и да се отдадат на любовта, фантазиите и порива към благополучие.

Визуалният пърформанс “ Видение ” на Михаела Добрева, Борис Далчев и Цвета Дойчева пък ни изпраща в един друг свят -  полифония от придвижване, обект, индивид, цифрова медия и музика, представящи актуалната персона, затворена в клетката на личния си външен тип.
В “ Борхестриптих ” на Ясен Василев  четирима реализатори са четири разнообразни версии на Борхес, превъплъщаващи се в разнообразни персонажи от три описа на писателя. Целият драматургичен текст е 100% построен от цитати.
Гледна точка ” на Клонираните построява своя текст през импровизация. В спектакъла публиката следи една и съща история през гледната точка на другите герои в нея, и демонстрира какъв брой разнообразни действителности основава и претърпява всеки от тях.
 Десетият юбилеен АСТ Фестивал за свободен спектакъл - сред ЕКО и ЕГО Десетият юбилеен АСТ Фестивал за свободен спектакъл - сред ЕКО и ЕГО
600 задгранични посетители, 100 български спектакъла, 20 задгранични продукции, 3 копродукции и над 70 уъркшопа, работни срещи, майсторски...

Персонализирано и самостоятелно ще изживеем и своята “ Сетивна градска разходка ” – самобитно зрелище, основано от „ Театър на сетивата София ”. Спектакълът е действително пътешестване и “запознаване ” със София през всички сетива на публиката (зрение, подушване, слух, усещане и вкус).
Къде е границата сред инди музиката и свободния спектакъл ще изследва българският хореограф, образен актьор, артист и текстописец Иво Димчев в първото си присъединяване на ACT Фестивал за свободен спектакъл със своя концерт .
Музиката е главно настоящо лице и в кукления театър за възрастни “ Концертът ” на Петър Тодоров. Той споделя историята на четири елементарни привидно дами, които се качват на сцената като квартет от национални певици и с гласовете и песните си се допират до божественото и носят прояснение за смисъла на човешкия живот.
Пълна стратегия на фестивала можете да откриете на
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР