Десет съдии от ВСС поискаха оставката на Лозан Панов. Обосновани

...
Десет съдии от ВСС поискаха оставката на Лозан Панов. Обосновани
Коментари Харесай

Ясен Тодоров: Мъжка и достойна постъпка беше Лозан Панов да си подаде оставката ВИДЕО

Десет съдии от Висш съдебен съвет желаеха оставката на Лозан Панов. Обосновани ли са причините им?

"Съдиите приканиха ръководителя на Върховен касационен съд да си подаде оставката, като мотивираха това с констатация за негови прояви, които "нарушават независимостта на българските съдии, Конституцията и законите на България, както и етичните правила ", съобщи някогашният член на Висш съдебен съвет Ясен Тодоров пред телевизия "Европа ".

"Призив за подаване на оставката на господин Лозан Панов съм отправил персонално аз, както и други мои сътрудници от някогашния Висш правосъден съвет. Ние го бяхме призовали, откакто смята тези, които са го избрали за тресавище, да се откаже от блатото, което му е предоставило този пост. Това е една мъжка и почтена постъпка. Той не го направи и започнаха редица негови изяви с политически привкус ", посочи Тодоров.

Според него всичко, което се случва в този момент по случая "Джок Полфрийман " си има предистория.

"Това е апел за оставка. Дали Лозан Панов ще се съобрази с нея - малко евентуално е. Но Конституцията на Република България и закона за правосъдната власт дават опция на членовете на Висшия правосъден съвет да освободят ръководителя на Върховен касационен съд, както и основния прокурор или ръководителя на Върховен административен съд при жестоко нарушение на на систематичното несъблюдение на систематичните отговорности и при осъществяване на дейности, които накърмяват престижа на правосъдната власт ", уточни Тодоров.

Цялото изявление вижте във видеото:

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР