Десет съдии от наказателното отделение на окръжния съд в Благоевград

...
Десет съдии от наказателното отделение на окръжния съд в Благоевград
Коментари Харесай

Съдиите в Благоевград отказаха да гледат делото срещу Манолев

Десет съдии от наказателното поделение на окръжния съд в Благоевград са отказали да гледат делото против някогашния зам.-министър на стопанската система Александър Манолев. Те са си създали отказ, тъй като познавали сестра му Рая Манолева, която е арбитър в Сандански, заяви БНР. Сега делото е разпределено на арбитър Татяна Андреева. Ако и тя откаже да го гледа, материалите ще бъдат пратени във Върховния касациоен съд, който би трябвало да реши къде да се гледа процесът.

Манолев е обвинен като подстрекател на Анна Димитрова, която съгласно прокуратурата е заявила погрешни данни, с цел да получи евросредства. Делото бе формирано след следствие на уеб страницата „ Биволъ “, от което стана ясно, че Манолев употребява за лични потребности къща за посетители, финансирана от фонд " Земеделие ".

При следствието стана ясно, че къщата за посетители е издигната напълно в нарушаване. Всички процедури били движени от Манолев, а Димитрова, която е щерка на гледачката на децата му, била притежател единствено официално.

След абсурда Манолев подаде оставка. Едва няколко месеца по-късно КПКОНПИ откри, че той е бил в спор на ползи, защото по времето когато са отпускани парите за къщата за посетители, е бил член на управителния съвет на фонд " Земеделие ".


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР