Десет организации от Движение „Възход“ започнаха процеса на обединение на

...
Десет организации от Движение „Възход“ започнаха процеса на обединение на
Коментари Харесай

Алианс предлага обединение на политическите сили в дясно

Десет организации от Движение „ Възход “ започнаха процеса на обединяване на дясното политическо пространство и обявиха подготвеност за общо явяване на изборите за Европейски парламент. Новото дясно обединяване включва на този стадий 6 политически партии и поддръжката на 4 неправителствени организации, които желаят да върнат свободата, демокрацията и законността в България.

„ Членовете ни са десни и дясноцентристки организации. Част от тях са измежду създателите на тогавашния огромен Съюз на демократичните сили, оня, който донесе фундаментална смяна за България - смяната към народна власт. Днес точно тя е застрашена в страната ни и това е сериозната тематика, която ни събра “, сподели Валентина Василева – ръководител на Единна национална партия.

Според нея и четирите фундамента на демократичната страна са в руини. Икономиката е превзета от олигархия и монополи, правосъдната система е неефективна и подвластна, свободата на словото е сменена със слугинаж към ползите на притежателите, а не на обществото, изборите от дълго време не са свободни и почтени. „ Ние отхвърляме да повярваме, че ориста ни е в ръцете само на хора, като Борисов, Нинова и Доган. Вярваме, че у нас има доста надарени, съзнателни и смели хора, които упорстват да живеят по-добре и по-честно, а не в боязън, беднотия и оскърбление “, акцентира Валентина Василева.

Коалицията е основана не с цел да робува на старите дрязги и упоритости на някогашни водачи, а да даде небосвод за бъдещето на съвременна България. Водим диалози с „ Демократични България “ и ДБГ “, сподели Стефан Иванов - ръководител на Движение демократично деяние. „ Нашата ръка остава протегната към други демократични обединения при две условия. Първото е цялостно пълноправие на политическите сътрудници. Очаква ни доста работа и не считаме, че е рационално да продължи превъзходството на политическия нарцисизъм “, акцентира Стефан Иванов. Второто изискване е основаването на дълготрайна политическа опция на цялото статукво, а не кандидатиране за младши съдружен сътрудник на в този момент ръководещите.

„ Пред вас не стоят политически търгаши, които считат да рекетират преговорния развой с бракове по сметка с ръководещите от ГЕРБ. Това е въпрос на правила “, акцентира Радослав Кацаров – ръководител на Съюз на свободните демократи.

Първите избори, на които партиите от Движение „ Възход “ ще се явят дружно, са тези за Европейски парламент. „ Нямаме илюзии, само че имаме решителност да покажем на хората опция за основаване на необятен либерален алианс, който желае достолепието на България, справедливостта и развиването ни да получат късмет в политическата конкуренция “, показват още от Движение „ Възход “.

Движение „ Възход “ сплотява 6 политически обединения и 4 неправителствени организации, измежду които Единна национална партия (ЕНП), Движение демократично деяние – Д3, Съюз на свободните демократи (ССД), Радикалдемократическа партия (РДП), Българска социалдемократическа партия (БСДП), Български либерален съюз „ Радикали”, Български народен фронт – Чикаго, Национално консервативно придвижване „ Десен профил “, Организация на българите в Република Северна Македония – „ Радко “.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР