Десет образователни институции получават първите свидетелства от Министерството на образованието

...
Десет образователни институции получават първите свидетелства от Министерството на образованието
Коментари Харесай

МОН издаде първите 10 свидетелства за ваксиниран персонал в училище

Десет просветителни институции получават първите свидетелства от Министерството на образованието и науката (МОН) за достигнати най-малко 70% и непедагогически личен състав. Те са отличени за отговорно отношение към запазване на живота и здравето и проявена гражданска позиция.

Всички работещи са ваксинирани в центровете за поддръжка на личностното развиване (ЦПЛР) в Ямбол и в Кубрат.

В ОУ " Св. Св. Кирил и Методий " в ловешкото село Бежаново процентът на имунизираните е 95, а в детска градина " Пролет " в русенското село Малко Враново - 90.

Останалите шест просветителни институции са достигнали сред 70% и 80% ваксинирани. Това са ОУ " Реджеб Кюпчю " в село Топчийско, ОУ " Свети княз Борис I " и ОУ " Христо Ботев " в Бургас, ОУ " Васил Левски " в село Сушево, ОУ " Васил Левски " в село Тодорово в Разградско и Центърът за поддръжка на личностното развиване в Разград.

Учредяването на това удостоверение е част от осведомителната акция на МОН за повишение на % имунизирани преподаватели и непедагогически личен състав в учебните заведения, детските градини и ЦПЛР. Така ще се обезпечи оптимално присъствено образование за децата и учениците през новата 2021/2022 образователна година. В същото време ще се подсигурява здравето на работещите в системата на образованието.

Вече са в действие за работещите в просветителните институции, които се ваксинират. Те ще могат да бъдат употребени по избор едновременно или поотделно след слагане на първа или втора доза ваксина.

Двата дни са записани в анекс към настоящия Колективен трудов контракт в системата на предучилищното и учебното обучение. При разискването на предлагането от Отрасловия съвет за тристранно съдействие в просветителната система срещу гласоподаваха Съюзът на работодателите в системата на националната култура и Българската асоциация на частните учебни заведения, а от Независимия училищен профсъюз се въздържаха. Впоследствие анексът беше подписан от всички обществени сътрудници, в това число от тези, които в началото не поддържаха концепцията.

Още от ОБЩЕСТВО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР