Десет мъже, самоопределили се като сирийци и 22-годишен жител, кърджалийското

...
Десет мъже, самоопределили се като сирийци и 22-годишен жител, кърджалийското
Коментари Харесай

След гонка с полицията задържаха 10 мигранти и трафикант край село Средец

Десет мъже, самоопределили се като сирийци и 22-годишен гражданин, кърджалийското с. Миладиново, който ги е превозвал бяха арестувани при спецакция на полицията в Хасковско. Автомобилът с мигрантите опитал да избегне инспекция, само че след гонене и последвала злополука били хванати, осведомят от полицията в Хасково.

Вчера, в хода на профилирана интервенция за определяне на лица, подпомагащи чужденци да обитават нелегално в страната, чиновници от ОДМВР - Хасково придобили информация за автомобил, пренасящ мигранти. На построено контролно-пропусквателен пункт на Автомагистрала “Марица “, пътен възел Димитровград – Хасково, униформени подали сигнал със стоп палка за инспекция на лек автомобил „ Форд “. Водачът обаче траял придвижване, отбил за Димитровград и поддържал маршрут в посока Стара Загора. Колата била последвана от три полицейски автомобила с включени светлинни сигнализации, като навреме са известени и чиновници на ОДМВР - Стара Загора. По време на придвижването, лидерът неведнъж създавал действителни предпоставки за осъществяване на пътно произшествие. В региона на с. Средец колата самокатастрофирала и от нея изскочили лидерът и 10 мъже, които създали опит да избягат, само че бързо били хванати от чиновниците на реда.

В ареста на районното ръководство е арестуван 22-годишен гражданин на кърджалийското с. Миладиново, превозвал чужденците - самоопределили се като жители на Сирия. По случая е формирано досъдебно произвеждане.

На територията на региона се правят засилени инспекции за незаконен транспорт на мигранти, влезнали нелегално на територията на страната ни.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР