Десет години след безапелационния успех на 18% сиво“, Хавра“ –

...
Десет години след безапелационния успех на 18% сиво“, Хавра“ –
Коментари Харесай

Захари Карабашлиев e Разказвач на месеца за септември в Столична библиотека

Десет години след безапелационния триумф на „ 18% сиво “, „ Хавра “ – вторият разказ на Захари Карабашлиев – се трансформира освен в едно от най-любимите български заглавия за последната година, само че и завоюва две от най-престижните награди на родната литературна сцена – Националната литературна премия за български разказ на годината на Фонд „ 13 века България “ и Наградата „ Христо Г. Данов “.

Литературният трилър в духа на Пол Остър и Иън Макюън за къс интервал съумя да завладее сърцата на хиляди български читатели и да ги направи съпричастни към персоналната история на една от основните фигури в нашата история – Джанюариъс Макгахан, както и към борбата за правдивост на младия Никола, завърнал се във Варна след мистериозната гибел на татко си и изправен пред една изменена, апатична и гротескна България.

Какво обаче се е трансформирало година по-късно от излизането и премиерата на „ Хавра “? В рамките на самодейността „ Разказвач на месеца “ на Столична библиотека Захари Карабашлиев ще се срещне с читатели и ще отговори и на най-неудобните въпроси. За предишното и сегашното, за пътя от „ 18% сиво “ до „ Хавра “.

Модератор на събитието ще бъде доцент Пламен Дойнов.

Срещата със Захари Карабашлиев ще е на 26 септември от 19:00 ч. в Литературния клуб на Столична библиотека, пл. „ Славейков “ 4. Входът е свободен.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР