Десет души загинаха при няколко лавини в австрийските и швейцарските

...
Десет души загинаха при няколко лавини в австрийските и швейцарските
Коментари Харесай

Лавини в Алпите: 10 души загинаха

Десет души починаха при няколко лавини в австрийските и швейцарските Алпи през уикенда, обобщава BBC. Туристи от Нова Зеландия, Китай и Германия бяха измежду жертвите в разнообразни ски курорти.

Австрийските управляващи вкараха предизвестие за лавини от четвърто равнище - второто най-високо - след натоварен снеговалеж и вятър в региона. Въпреки предизвестията ски курортите в Западна Австрия се пълнят поради учебните ваканции във Виена.

Австрийската полиция заяви за петима смъртни случая в неделя, в това число този на 59-годишен мъж, употребявал снегорин в западния район Тирол.
Спасители също по този начин откриха телата на ски лидер в Санкт Антон ам Арлберг и 62-годишен мъж, който е карал ски тичане към върха на Хохе Айфнер.

В събота 17-годишен новозеландец, 32-годишен китаец и немец на към 50 години - за които се твърди, че са карали ски отвън избраните ски пътеки, когато са паднали лавини - също бяха открити мъртви.

В Швейцария 56-годишна жена и 52-годишен мъж също починаха поради снега в югоизточния кантон Граубюенден в събота сутринта. Швейцарската полиция заяви, че трети член на групата им е съумял да избяга незасегнат.

Лавините са постоянно срещани и в двете страни. Според австрийската осведомителна организация APA, 30 лавини са били обявени в района на Тирол единствено в събота - 11 от тях с хора, заяви dariknews.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР