Депутатите започнаха окончателно гласуване на отделните изменения в Изборния кодекс. Досега

...
Депутатите започнаха окончателно гласуване на отделните изменения в Изборния кодекс.
Досега
Коментари Харесай

Гласуват окончателно Изборния кодекс

Депутатите започнаха дефинитивно гласоподаване на обособените промени в Изборния кодекс.

Досега болшинството в Народно събрание гласоподава за опазване на регион „ Чужбина “. Остана и остарелият режим за откриване на секции отвън страната при 40 подадени заявки, като ГЕРБ не поддържаха своите оферти за отпадане на регион „ Чужбина “ и за увеличение на прага за откриване на секции след подаден и най-малко 100 заявки.

Завишаване на броя на заявките поддържаха единствено от Българска социалистическа партия и един народен представител от Движение за права и свободи.

Единодушно, с 220 гласа „ за “, депутатите поддържаха да няма към този момент кабини за гласоподаване, като те да бъдат сменени с паравани, като такива ще има и при хартиеното, и при машинното гласоподаване.

Мнозинството отхвърли предлагането на Демократична България за основаване на преброителни центрове, в които да се броят хартиените бюлетини след края на изборния ден.

Депутатите взеха решение още декларациите да продължат да се попълнят пред изборните секции. Беше отхвърлено предлагането на Политическа партия за попълване на декларациите пред членовете на СИК.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР