Депутатите взеха Бюрото за защита от главния прокурор Иван Гешев,

...
Депутатите взеха Бюрото за защита от главния прокурор Иван Гешев,
Коментари Харесай

Последният ден на 46-ото НС: Депутатите не успяха да закрият специализираните звена

Депутатите взеха Бюрото за отбрана от основния прокурор Иван Гешев, само че не съумяха да закрият профилираните звена. Това е единствената законова смяна, отвън актуализацията на трите бюджета на страната, която това Народното събрание съумя да докара до дъно в двумесечната си работа. Превърналият се в противоречив законопроект предстоящо бе признат след остри реплики сред депутатите.

Скандалът да се реалокира ли Бюрото за отбрана на очевидците от основния прокурор към Министерството на правораздаване стартира още в първите минути на последния пленарен ден.

" Закон за осветление на предпазени очевидци - задачата е тези очевидци да бъдат отстреляни някои олигарси, това желаят. Това е една мръсна поръчка - можете да преместите бюрото и в земеделското министерство ", сподели Хамид Хамид от Движение за права и свободи.

Изказването на Движение за права и свободи провокира остри реакции.

" Съдейки по писъците, раздавани от избрана парламентарна група, очевидно Делян Славчев Пеевски ще стане предпазен очевидец против Бойко Борисов ",, разяснява Николай Хаджигенов от ИБГНИ.

" Мястото на бюрото е в Министерство на правосъдието, а не основния прокурор да си има хора, които назовава очевидци. Прехвърлянето не към земеделието ще възвърне справедливостта ", съобщи Радостин Василев от Има Такъв Народ.

Партиите се скараха и за това дали този законопроект е най-съществената част от правосъдната промяна.

Според Атанас Атанасов от Демократична България този парламент е трябвало да направи правосъдна промяна, само че не съумял. " Единственото, което можем да създадем, е да закрием Бюрото към основния прокурор ", сподели той.

" Реформа за един месец ли се прави без кабинет? Това ли е правовата страна? ", попита Анна Александрова от ГЕРБ.

След като одобриха закона на второ четене, депутатите гледаха на първо четене и закриването на спецсъда и прокуратурата. Заради липса на време той по този начин или другояче няма да влезе в действие.

" За страдание закриването ще е единствено на първо четене за втори парламент по ред. Съпротивата беше голяма ", уточни Мая Манолова от ИБГНИ.

Така в идващия парламент законът ще би трябвало да бъде импортиран отначало.

И до момента в който разногласията вървяха, Движение за права и свободи и ГЕРБ използваха последния ден за офанзива против Румен Радев.

Последна точка в дневния ред беше отчетът на комисията за полицейското принуждение предишното лято.

В края на работния ден ръководителят на Народното събрание Ива Митева закри последното съвещание на 46-ото Народно заседание. След последния звънец, депутатите от " ИТН " застанаха на парламентарната естрада за обща фотография с нея.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР