Депутатите в Държавната дума на Русия единодушно подкрепиха анексирането на

...
Депутатите в Държавната дума на Русия единодушно подкрепиха анексирането на
Коментари Харесай

Руската Дума единодушно одобри анексирането на окупирани украински територии


Депутатите в Държавната дума на Русия единомислещо поддържаха анексирането на следените от съветската войска територии в Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област. Очаква се на следващия ден съответните документи да бъдат утвърдени и от горната камара на Народното събрание - Съвета на федерацията.

В сходство с препоръчаните от президента Владимир Путин федерални конституционни закони новите райони влизат в състава на Руската федерация като четири обособени субекта. До 1 януари 2026 година ще работи временен интервал, през който  районите ще се интегрират в икономическата, финансовата и правната система на Русия. От 1 януари следващата година на всички места се вкарва съветската рубла. Дотогава се позволява потреблението и на украинската гривна. В качеството си на специфичен представител на президента по утвърждението на договорите министърът на външните работи Сергей Лавров съобщи пред депутатите:

" Растат действителните закани за живота и сигурността на хората, грубите и всеобщите нарушавания на правата на индивида, в това число дискриминация и гонене поради национална принадлежност, език, изповедание и политически убеждения. Ние реагираме не на измислени закани в далечни страни. Ние пазиме нашите граници, нашата татковина, целия наш народ ". Попитан в какви тъкмо граници новите територии стават част от Руската федерация, представителят на Кремъл Дмитрий Песков отговори: 

" Луганската и Донецката национална република - в границите от 2014 година Херсон и Запорожие - ще продължим да се съветваме по въпроса за границите с популацията на тези области ".  

Песков не можа да отговори на въпроса дали следените от Киев елементи от Херсонска и Запорожка област са украински или съветски територии. Той беше помолен да разяснява острите рецензиите на чеченския водач Рамзан Кадиров по адрес на съветските военни. Говорителят на Кремъл дефинира изявлението на Кадиров като “много прочувствен миг ” и добави, че избира да се придържа към по-балансирани и справедливи оценки.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР