Депутатите удължиха работата на Временната анкетна комисия за БНР до

...
Депутатите удължиха работата на Временната анкетна комисия за БНР до
Коментари Харесай

Депутатите удължиха работата на Временната анкетна комисия за БНР

Депутатите удължиха работата на Временната анкетна комисия за БНР до 3 февруари 2020 година
Проектът на решение е импортиран от ръководителя на Комисията Тома Биков. „ За “ него гласоподаваха 127 народни представители, „ срещу “ -0 и „ въздържали се “ - 2, с което то бе признато.
Припомняме, че Комисията бе основана на 27 септември за период от два месеца. За ръководител на комисията бе определен Тома Биков.
Нейни членове са Диана Саватева от ГЕРБ, Александър Симов и Иван Ченчев от Българска социалистическа партия, Йордан Цонев и Хамид Хамид от Движение за права и свободи, Красимир Богданов и Росен Живков от " Обединени патриоти " и Боряна Георгиева и Симеон Найденов от " Воля - Българските родолюбци ".
До основаването на комисията се стигна със абсурда към свалянето от ефир на журналиста Силвия Великова и невиждано дългото прекъсване на ефирното лъчение на радиото на 13 септември т.г..
Заради прекъснатото лъчение регулаторите - Съветът за електронни медии и Комисията за контролиране на известията, към този момент направиха инспекции в държавното радио и откриха, че става дума за нарушаване от страна на управлението на медията.
Прокуратурата също откри нарушаване, защото не откри данни замлъкването на стратегия " Хоризонт " да е било резултат от нужна профилактика.
" Нужна е ясна политическа реакция. националното заседание би трябвало да обясни имало ли е напън в БНР и кой го е осъществил ", разгласи социалистът Филип Попов при представянето на предлагането.
Депутатите от " Българска социалистическа партия за България " желаеха ръководител на комисията да бъде Александър Симов, само че предлагането не се одобри. От трибуната социалистът Антон Кутев сподели: " Комисията би трябвало да отговори на въпроса " Кой? ".
Има ли политическо влияние върху радиото и в случай че има - кой го прави? ". След като сподели, че надали е човек от опозицията, Кутев разгласи: " Този кой най-вероятно е той ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР