Депутатите ще разгледат на първо четене промените в Закона за

...
Депутатите ще разгледат на първо четене промените в Закона за
Коментари Харесай

Депутатите ще обсъждат задължителната предучилищна за 4-годишните

Депутатите ще прегледат на първо четене измененията в Закона за предучилищното и учебното обучение, които плануват наложителна подготовка за 4-годишните деца, надзор върху настоятелствата и образование в електронна среда.

Предложените допълнения от държавното управление имат за цел да обзет и децата на четиригодишна възраст, като това ще става единствено в детските градини. Мотивът за по-ранното им въвеждане в просветителната система е, че това е доста значимо за езиковото им развиване.

„ Това е възрастта, която е най-важна за когнитивното, социално-емоционалното и най-много за езиковото развиване на децата. Лишаването на децата от просветителна среда в този интервал е пагубно за тяхната просветително развиване, изключително когато става въпрос за деца, чийто приказваме език в фамилията не е български “, изясни министърът на образованието Красимир Вълчев  Красимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 година От септември 2009.

Друга основна смяна е въвеждането на законова уредба за образованието в електронна среда, което беше приложено по време на изключителното състояние.

Как ще се стимулират децата да учат повече?

Депутатите ще прегледат и измененията в Закона за военното разузнаване, импортирани от ГЕРБ и Обединени патриоти, съгласно които Служба „ Военна информация “ се преименува във Военно разузнаване. Окончателно ще бъдат прегледани и поправките в Закона за държавните запаси и военновременните ресурси, посредством които се основава Държавна петролна компания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР