Депутатите ще имат възможност да обсъдят важен казус, който остава

...
Депутатите ще имат възможност да обсъдят важен казус, който остава
Коментари Харесай

Депутатите обсъждат казуса с акциите на Община Варна в Пловдивския панаир

Депутатите ще имат опция да обсъдят значим проблем, който остава забранен през последните години.

Народното събрание ще разиска план на решение, импортирано от „ Продължаваме промяната – Демократична България “, за възлагане на министъра на стопанската система да впише акциите на Община Варна в Пловдивския панаир в интерес на страната, съобщи Радио Пловдив.

Съгласно решението, новият министър на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов ще е длъжен да предприеме всички нужни дейности пред " Централен депозитар " АД по регистриране на безналичните акции от община Варна в интерес на страната от капитала на " Международен панаир Пловдив ".

Акциите на Община Варна в Пловдивския панаир са на стойност 17 милиона лв., написа

С решение на локалния парламент на морската столица от 2021 година акциите за 17 милиона лв. бяха импортирани като апорт в " Пълдин туринвест ".

След извършено изключително общо заседание на " Пълдин туринвест " през ноември 2022 година акциите на Община Варна от Международен панаир - Пловдив бяха добити от сдружението. В него присъединяване имат предприемачът Георги Гергов с 50,36 на 100 и Община Пловдив с 25 на 100. Община Варна притежаваше 29 на 100 от акциите на Панаира. Така предприемачът Георги Гергов към този момент ръководи 79,36 % от дяловете му.

Обсъждането на плана е под точка 5 в дневния ред на днешното съвещание на комисията по икономическа политика в Народно събрание.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР