Депутатите се събират днес на първото редовно заседание на 47-ото

...
Депутатите се събират днес на първото редовно заседание на 47-ото
Коментари Харесай

Първо редовно заседание на новия парламент

Депутатите се събират през днешния ден на първото постоянно съвещание на 47-ото Народно заседание. Засета няма да се изисква зелен документ за достъп до постройката на Народното събрание, макар че някои от парламентарните групи настояха за това.

Като първа точка в дневния ред за през днешния ден е записано чуване на културния министър Велислав Минеков по проблема с в. „ Труд “.

В програмата са също блиц надзор на представители на изпълнителната власт и петъчен парламентарен надзор.

В седмичната проектопрограма на Народно събрание не е планувана процедура за избор на министър председател, конструкция и състав на Министерския съвет. Предвиден е обаче блиц надзор на служебния министър председател и вицепремиерите в първия четвъртък на месеца, както е по правилника за работа на Народното събрание.

За през днешния ден е планувана и процедура по желание на управление и състав на краткотрайната комисия, която да създаде план на устав за организацията и активността на новия парламент. В състава ѝ би трябвало да има 14 депутати, определени на паритетен принцип – по двама от всяка парламентарна група.

За четвъртък е планувано и разискване на план за решение на приемане на правила за отдалечено присъединяване в съвещанията на Народно събрание на депутати, сложени под карантина или наложителна изолираност поради Covid-19.

Парламентарният надзор ще има в четвъртък, 9 декември 2021 година от 12.00 ч., както и в петък, 10 декември 2021 година от 9.00 ч.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР