Депутатите призоваха по-специално да бъдат изгонени ЛУКОЙЛ и Росатом от

...
Депутатите призоваха по-специално да бъдат изгонени ЛУКОЙЛ и Росатом от
Коментари Харесай

Европейският парламент призова ЛУКОЙЛ и Росатом да бъдат изгонени от ЕС

Депутатите приканиха по-специално да бъдат изгонени ЛУКОЙЛ и Росатом от европейския пазар и да се наложи ембарго върху вноса на всички типове изкопаеми горива и уран от Русия в Европейски Съюз, както и финален отвод от потребление на Северен поток -1 и газопроводите " Северен поток-1 ". 2 ".

Освен това депутатите приканиха да се прегледа опцията за доставка на бойни самолети и ракети с огромен обхват на Украйна. Екологичен потенциал приветства решението на страните от Европейски Съюз, както и на Съединени американски щати, Англия и Канада да предадат бойни танкове на украинските въоръжени сили.

През 2021 година Европейският съюз (ЕС) и Съединени американски щати закупиха почти 30 хиляди тона уран, или 78 милиона паунда U3O8 (ураниев оксид). През предходната година Русия е изнесла към 5 хиляди тона уран в тези страни, или към 70% от общото си произвеждане с Казахстан.

New York Times заяви, че макар глобите Франция и няколко други страни от Европейски Съюз към момента внасят съветски уран. В началото на...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР