Депутатите приеха на първо четене промените в Закона за хазарта,

...
Депутатите приеха на първо четене промените в Закона за хазарта,
Коментари Харесай

Поправките Симеонов в Закона за хазарта минаха на първо четене

Депутатите одобриха на първо четене измененията в Закона за хазарта, импортирани от Валери Симеонов, с които на процедура ще бъдат отнети лицензите на частни компании за образуване на лотарии с билети. От 186 дали своят вот народни представители 116 гласоподаваха " за ", срещу бяха двама, а 68 гласоподаваха " въздържал се ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Текстовете плануват лотарийни игри, като се изключи лотария, бинго, или техните разновидности, да могат да се провеждат единствено от Държавното дружество " Български състезателен тотализатор ". Законът планува в период до 30 дни от влизане в действие, уредниците, чийто лиценз ще бъде преустановен, да учредят в интерес на Държавната комисия по
хазарта безусловна и неотменима банкова гаранция в размер на облагите, които не са изплатени до този миг. Самото лишаване на лицензи законово е заложено да се случи до 3 месеца от влизане в действие на измененията, т.е. от обнародването им в Държавен вестник, а облагите да продължат да се изплащат най-малко година.

 

Предвижда се също по този начин продажбите на талони и билети с
хазартна цел да става само в лицензирани обекти, които не би трябвало да са на по-малко разстояние от 300 метра от учебните заведения. Това предписание в този момент се отнася единствено за казината.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР