Депутатите приеха на първо четене промени в Закона за водите.

...
Депутатите приеха на първо четене промени в Закона за водите.
Коментари Харесай

Депутатите премахнаха такси за замърсяване с промени в Закона за водите

Депутатите одобриха на първо четене промени в Закона за водите. „ За “ законопроекта гласоподаваха 89 национални представител, „ срещу “ – 1, а „ въздържал се “ - 37, с което той бе признат.
Измененията са импортирани от ГЕРБ. Част от измененията са свързани с премахването на таксата за замърсяване от дифузни източници за аквакултури в уреди и на таксата, която се дължи в случаите на водовземане от воден обект за аквакултури.
Другата съществена смяна в плана е обвързвана с отпадането на задължението за монтиране на измервателни устройства , които дефинират размера на отнетата при водовземане вода за аквакултурни и обвързваните с тях действия.
" Нека сред първо и второ четене на Закона за водите да помогнем на рибопроизводителите, само че не отвън европейското законодателство , прикани националният представител от Българска социалистическа партия за България Атанас Костадинов по време на дебатите.
„ Лично аз ще се въздържа да гласоподавам “, сподели още Костадинов. Той обърна внимание, че не може да се каже, че положението на водните тела в България е положително.
„ Липсата на воден запас и на ограничението на водния запас, доста скоро ще ни накарат огромни питейни уреди, които са за енергийни, напоителни цели, да стартираме да ги пригаждаме за такива от питейна значителност “, сподели още той.
Законът за водите не опонира на рамковата инструкция за водите, съобщи на собствен ред националният представител от ПГ на ГЕРБ и ръководител на Комисията по земеделие Десислава Танева.
„ Между първо и второ четене ще бъде направена работна група за да се уточняват текстовете “, сподели тя. По думите ѝ общият принцип е обособените рибопроизводители и производители на аквакултури да бъдат равнопоставени на пазара.
„ В момента оферти текст прави тъкмо това. Никой не слага производителите на аквакултура в привилигировано отношение “, съобщи още Танева
Тя опроверга изказванията, че с измененията в закона ще отпадне правилото, който замърсява да заплаща.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР