Депутатите попълниха състава на Антикорупционната агенция с един заместник-председател и

...
Депутатите попълниха състава на Антикорупционната агенция с един заместник-председател и
Коментари Харесай

Антикорупционният орган вече е в пълен състав

Депутатите попълниха състава на Антикорупционната организация с един заместник-председател и трима членове. Народните представители избраха Антон Славчев за заместник-председател на Комисията за противопоставяния на корупцията и за лишаване на нелегално добито имущество. Антоанета Георгиева-Цонкова, Пламен Йоцов и Силвия Къдрева станаха членове на антикорупционния орган.
Антон Славчев има магистърска степен по право от Юридическия факултет на Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий ", написа в биографията му. Завършил е Висшето военно учебно заведение "Тодор Каблешков ", компетентност "Технология и организация на железопътния превоз " и има добита квалификационна степен "Бакалавър ". Владее британски и съветски езици.
Славчев построява професионалната си кариера в структурите на Министерство на вътрешните работи и ДАНС, където има общо 22 години стаж. В интервала на професионалното си развиване същият е минал през обучителни курсове, които са съдействали за повишение на квалификацията и разширение на познанията във връзка с управническата активност.
Антон Славчев има отлични оценки от Прокуратурата на Република България за работата си като експертен и управителен чиновник в Държавната организация "Национална сигурност ". Като шеф на дирекция в ДАНС през 2017 година Славчев управлява седем сполучливи реализации, в това число такива, свързани с битката с Корупцията.
След влизането в действие на новия Закон за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество на 23 януари 2018 година, управлява дирекция, чиято съществена функционалност е противопоставяне на корупцията, се вля в новосъздадената комисия за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество.
Антоанета Цонкова е приключила право в Юридическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски ". Завършила е Педагогически институт "Дичо Петров " - гр. Смолян, компетентност "История и география " и има добита квалификационна степен "Бакалавър ".
Владее съветски и френски езици. Цонкова стартира професионалната си кариера през 1998 година като стажант-съдия в Софийски градски съд. От месец юни 1999 година до месец юли 2006 година е юрист към Софийска адвокатска гилдия, като се занимава главно с гражданско и комерсиално право.
Продължава професионалното с развиване в Комисията за определяне на имущество, добито от незаконна активност /КУИППД/, където стартира работа като инспектор-юрист в Териториална дирекция "София-град ".
Цонкова е била шеф на Търговско дружество "София-област " от месец юни 2007 година до месец юли 2010 година, заместник-председател на Комисията от юли 2010 година, като в интервала месец март 2012 година до 28 февруари 2013 година тя извършва длъжността ръководител на КУИППД.
От март 2013 година досега тя е член на Комисията за лишаване на нелегално добито имущество /КОНПИ/, преименувана от 23 януари 2018 година в Комисия за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество.
Общият юридически стаж на Антоанета Цонкова е повече от 18 години. Цонкова има добра теоретична подготовка и сериозна процедура по отбрана на класифицирана информация и по работата с документи, съдържащи тази информация, съгласно биографията й.
Пламен Йоцов е приключил висше обучение във Висшето военно учебно заведение за артилерия и противовъздушна защита (ВВМАПВО) "Панайот Волов " - гр. Шумен, и има магистърска стенен по специалността "Изчислителна техника " с подготовка "инженер по изчислителна техника ". Владее съветски и британски езици.
Йоцов построява професионалната си кариера в структурите на Министерство на вътрешните работи и ДАНС, където има общо 20 години стаж. През 1994 година стартира работа като шпионин в Национална работа "Сигурност " - Министерство на вътрешните работи, а по-късно работи поредно като контрольор в същата работа, старши и основен контрольор в Дирекция НСБОП - Министерство на вътрешните работи.

Продължава кариерното си развиване като шпионин към отдел "Наркотици " при Главна дирекция "Борба с проведената престъпност ", след това към Дирекция "Противодействие на проведената и тежка престъпност " към Главна дирекция "Криминална полиция ", където е назначен на служба шеф отдел, а по-късно и на други управителни позиции.
От месец октомври 2013 година до месец май 2014 година е шеф отдел в Държавната организация "Национална сигурност ", където работи по направление битка с проведената престъпност. Атестат за професионалните и персонални качества на Йоцов е бързото му израстване в структурите на Министерство на вътрешните работи и ДАНС. Пламен Йоцов е награждаван неведнъж с благодарности и парични награди, както и с огнестрелно оръжие.
През 2011 година Пламен Йоцов е получил премия на името на италианския магистрат Джовани Фалконе за действителен принос в ограничение разпространяването и използването на опиати, корупцията и изразена поддръжка на дела в интерес на обществото, за образуване на хуманни модели на държание у подрастващото потомство.
През 2009 година е почетен с групова премия "Полицай на годината " от Фондация "Доверие и Закрила ". През 2010 година за постигнати- високи професионални резултати в битката с проведената престъпност е получил още веднъж премията "Полицай на годината ". Пламен Йоцов е минал профилиран интернационално образование в Испания за битка с проведената престъпност, проведен от "Национална полиция " и "Гвардия Цивил " и 10 дневен курс в Съединени американски щати за битка с опиатите, проведен от американската организация за битка с наркотрафика DEA.
Силвия Къдрева има магистърска степен по специалността "Библиотечно-информационни науки " от Софийския университет "Св. Климент Охридски ", Философски факултет. Владее документално и говоримо британски език. След дипломирането, професионалната й кариера стартира в Министерството на околната среда и водите където е взела участие в построяването на Информационния център при Министерство на околната среда и водите и е била началник на центъра.
През 1999 година Къдрева стартира работа в Сметната палата. От 2006 година, след приемането на промените и допълненията в Закона за гласност на имуществото на лица, заемащи висши държавни и други длъжности, е привлечена като специалист в новосъздадения Публичен указател за обявление на имуществото и приходите на лицата, заемащи висши държавни и други длъжности към ръководителя на Сметната палата.
От 2014г. е Директор на Публичния указател, а след приемането на Закона за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество Регистърът минава в Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество, като тя продължава да управлява активността му.
Къдрева има и редица интернационалните изявления, измежду които би трябвало да се посочат издадените през 2011 година и 2017 година от Анти-корупционната мрежа за Източна Европа и Централна Азия при Организацията за икономическо съдействие и развитие; Публикации "Asset Declaration for Public Officials - A Tool to Prevent Corruption " и "Assessing the Implementation and Effectiveness of Systems for Disclosing Interests and Assets of Public Officials ".
Къдрева има многочислени лекторски участия в интернационалните конференции, работни срещи и семинари, проведени от Европейската комисия, Световната банка, Организацията за икономическо съдействие и развиване, Регионалната Анти-корупционна Инициатива.
Силвия Къдрева е член - представител на Публичния указател в антикорупционната мрежа Integrity Expert Network, основана през 2010 година в Тирана, Албания, като самостоятелна неофициална европейска мрежа, осигуряваща платформа за по-засилено районно междуведомствено съдействие и периодически продан на опит и положителни практики сред институциите, виновни по използването на законодателството по отношение на имуществените заявления на лицата, заемащи висши обществени длъжности.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР