Депутатите от Пловдив и областта са богати на кредити, лизинги

...
Депутатите от Пловдив и областта са богати на кредити, лизинги
Коментари Харесай

Кои са пловдивските депутати - милионери

Депутатите от Пловдив и региона са богати на заеми, лизинги и остарели компании, демонстрира информация в декларациите им по Закона за спор на ползи. Документите към този момент са оповестени на уеб страницата на Народното събрание. От 22-ма народни представители единствено 7 са без заеми или обязаност с търговски сдружения. Четирима са от ГЕРБ: Атанас Ташков, Вежди Рашидов, ген. Константин Попов и Христо Грудев. От Българска социалистическа партия са Теодора Халачева и Веска Ненчева, а от Обединени патриоти - Александър Сиди. Най-богат от всички е Вежди Рашидов, който преди години за малко да изгори със седемцифрен депозит във банкрутиралата КТБ, оповестява " Марица ".

Шефката на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова изплаща потребителски заем от 35 000 лв. и 49 600 лева лизинг за кола.

Съпартиецът Димитър Лазаров, който оглави за повторно Комисията за надзор над службите за сигурност и използването на СРС-та, е заявил 10 000 лв. овърдрафт и 20 000 лв. кредитна карта.

8000 ипотечен заем погасява някогашният кмет и екс общински консултант Спас Гърневски, който влезе в Народното събрание от ГЕРБ с помощта на феномена 11/11. Той е вписал в декларацията, че до 21 април е бил в Управителния съвет на „ Евротрейд Консулт” ЕАД-Пловдив, а по-късно по негова молба е отписан. До датата на избирането му за народен представител взе участие във Фондация „ Адаптация Европа”- правоприемник на фондация „ Настояще за Пловдив”, във футболен клуб „ Евроколеж” Пловдив и е ръководител е на Сдружение „ Разум”.

Участие във компании са заявили и двамата народни представители от Пловдив област, влезнали с листата на ГЕРБ Запрян Янков и Младен Шишков. Първият е бил член на Сдружение за публично потребна активност „ 1000 години Белащица”.

Младен Шишков пък е обвързван със строителна компания “Масив-4” ООД гр. Раковски, която има 33 % дялово присъединяване във компания “ЕкоСтрой” ООД-Раковски. Бившият ръководител на Общинския съвет в Раковски е вписал брачната половинка си и сестра си като собственички и шефки на „ Масив-4”. Той е заявил и присъединяване в Спортен клуб „ Ин-Ян”, Волейболен клуб и Тенис Клуб в Раковски, в читалищното настоятелство и Обществения съвет за Спасение на Раковски.

Депутатите от Българска социалистическа партия в Пловдив проф. Иво Христов и доцент Георги Йорданов са попълнили в декларациите си имената на разнообразни сдружения. Докторът по социология на правото и учител в Пловдивския университет и в СУ „ Св. Климент Охридски” е заявил, че има подписани контракти с двата вуза. Проф. Иво Христов е член на УС на Сдружение „ Български център по нестопанско право” и член на Управителния орган на Фондация „ Български център за директна демокрация”. Съпругата му е съучастник в две компании - „ Ферексим”ООД и „ ИнексАгро”ООД и е шеф на фондация „ Сириус”.Двамата със брачната половинка си употребяват кредитни карти VISA.

Доц. Георги Йорданов вписал, че е кооператор в „ Кооперация „ АГППДП-Пловдив. Декларирал е, че към датата на избирането му за депутат е изпълнителен шеф на УМБАЛ „ Пловдив”, началник катедра в Медицинския университет и е ръководител на съдружие с нестопанска цел „ Пловдив-спортна столица на България”.

Останалите трима депутати от Българска социалистическа партия от региона - Георги Търновалийски, Манол Генов и Димитър Георгиев, са заявили кредитни карти и заеми.

Георги Търновалийски, който е втори мандат депутати, изплаща 37 227 лв. на банка и употребява кредитна карта от 10 000 лева Той е член на учебното настоятелство на Търговската гимназия и има частен интерес към активността на „ Сюжет " ЕООД.

Кредитна карта също от 10 000 лв. има сътрудника му Манол Генов. Бившият началник на ВиК, който кара също втори мандат в Народно събрание, е съдлъжник при ипотечен заем за 42 844 евро и изплаща лизинг за 6253 лв..

Бившият общински консултант от ЗС „ Александър Стамболийски” Димитър Георгиев, който влезе в Народното събрание от квотата на Българска социалистическа партия с помощта на феномена 10/10, е вписал две кредитни карти - едната от 7000 лв., а другата от 2000 лева

С задължения са и двамата народни представители от Обединени патриоти Славчо Атанасов и Борис Ячев. Бившият кмет на Пловдив е взел заем от банка за 30 000 лв., а сътрудника му изплаща заем от 26 000 евро също към банка.

Без заеми са двете представителки на партията на Марешки - „ Воля” Нина Миткова и Дора Христова, само че пък са свързани с компании. До 13.04 2017 година Миткова е била шеф на „ Чиполино” ЕООД. Декларирала е и 15 компании на брачна половинка си Максим Митков, една на майка си ( " Байк Ритейл”) и две на брат си ( ИВ Груп 77 ЕООД и Едноличен търговец Ивко 77 Иво Мирчев ). Дора Христова пък е била шеф на „ Сити” ЕООД и е подала молба за освобождение.

За поредна година депутатът от Движение за права и свободи Джевдет Чакъров заявява, че е взел два заема от някогашния регионален шеф и ексдепутат Венцислав Каймаканов.
Единият заем е от 2008 година и е на стойност 156 466 лева, а другият е за 48 895 лв. от 2009 година. Вписал е, че има частен интерес към активността на Сами Джевдет Чакъров и обвързваното с него сдружение БК-България „ ООД.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР