Депутатите от парламентарната комисия по образованието ще разгледат предложение на

...
Депутатите от парламентарната комисия по образованието ще разгледат предложение на
Коментари Харесай

Комисия в НС решава за пожизнена пенсия за учител

Депутатите от парламентарната комисия по образованието ще прегледат предложение на Министерския съвет за пожизнено даване на държавна месечна премия в размер на 500 лева на Стоянка Настева - детска музикална учителка от Русе.

Предложението се прави поради изключителните достижения и цялостния принос на Настева в региона на образованието. Предложението за награждаване на детския музикален възпитател Стоянка Настева, която от 10 години е пенсионер с пенсия в размер на 200 лева, е на предприемчив комитет от Русе, формиран от народни представители, ректор, преподаватели във висши учебни заведения, шефове на учебни заведения и детски градини и други дейци в областта на образованието.

Стоянка Настева работи в региона на националното творчество, търси творби, подобаващи за децата, в това число по тематиката „ Народни игри за деца “. Участва интензивно в експериментирането и приемането на стратегии за образование и образование на децата от предучилищна възраст. Изнася голям брой открити уроци, дружно с възпитаници от Националното учебно заведение по изкуствата „ Проф. Веселин Стоянов “ в гр. Русе слага на сцена спектакли за деца като „ Лешникотрошачката “ - балът на цветята “, „ Спящата хубавица “, „ Цар Лъв “ и други

За професионалната си и всеотдайна педагогическа активност Стоянка Настева получава редица оценки, измежду които - медал „ Св. Св. Кирил и Методий “ - втора степен, и премията „ Отличник " на Министерството на образованието и науката “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР