Депутатите от НФСБ ще изслушат номинирания за шеф на Антикорупционната

...
Депутатите от НФСБ ще изслушат номинирания за шеф на Антикорупционната
Коментари Харесай

Цацаров на изслушване при НФСБ

Депутатите от НФСБ ще изслушат номинирания за началник на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Сотир Цацаров.

В партията не е обсъждана номинацията му, която бе оповестена през вчерашния ден от ГЕРБ и Вътрешна македонска революционна организация. Това стана ясно от коментара на Валери Симеонов.

Партията занапред ще реши за Цацаров. Разговорът с досегашния основен прокурор ще е на следващия ден.

За концепцията да не се изплаща първия ден от болничните Симеонов сподели, че откакто министър председателят е споделил, че няма да има такова предложение, значи няма да има. Няма да се откажем толкоз елементарно, закани се водачът на НФСБ.

Партията готви законодателни промени за стягане на контрола върху издаването на болнични. Промените щели да са общи. Не трябвало да си затваряме очите за голямата корупция в сферата.

Припомняме, концепцията първият ден от болничните да не се заплаща беше показана след среща сред ГЕРБ и Обединените патриоти в лицето на Каракачанов и Симеонов.

От думите на ръководителя на бюджетната комисия Менда Стоянова стана ясно, че се мисли за изключения, като да вземем за пример за майките на деца и болнични в резултат на трудови злополуки. Тя разяснява концепцията с думите: " Няма 100% правдивост ".

От Движение за права и свободи бяха безапелационни, че не поддържат обявеното предложение, защото съгласно тях това е прикрито нарастване на осигурителната вноска.

От своя страна синдикатите също остро нападнаха концепцията и предизвестиха, че в случай че тя бъде призната, те ще поведат хората на митинг.

Заради рецензиите към концепцията първият ден от болничните да не се заплаща, Обединените патриоти отхвърлиха те да са нейни създатели и подчертаха, че това било концепция на ГЕРБ и по-конкретно - на финансовия министър Владислав Горанов. Той обаче отхвърли изказванията и съобщи, че по този начин и не е ясно кой е предложил първият ден от болничния да е за сметка на болния.

От Българската търговско-промишлена палата пък приветстваха концепцията за неплатен първи ден от болничните. Според тях работодателите не би трябвало те да се натоварват с нито един ден болнични.

От КТ " Подкрепа " показаха подготвеност да изоставен НСТС и да провеждат всеобщ народен работен митинг. Учителите също заплашиха с народен митинг и затваряне на учебни заведения, в случай че дебатът не бъде спрян.

Сагата завърши през вчерашния ден - 19 ноември, когато министър председателят Борисов сподели, че първият ден от болничните остава заплатен. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР