Депутатите от Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание

...
Депутатите от Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание
Коментари Харесай

Депутатите от Бюджетна комисия приеха актуализацията на бюджета

Депутатите от Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание одобриха на първо четене актуализацията на бюджета. Законотворците гласоподаваха с 13 гласа " за ", 6 " срещу " и 1 " въздържал се ". Предстои актуализацията да бъде прегледана в пленарна зала след 14 часа.

Законопроектът планува увеличение на лимита за вдишване на нов държавен дълг от 2, 2 милиарда лева на 10 милиарда лева Измененията плануват Министерският съвет да може да издава държавни гаранции по нови заемни съглашения на Българската банка за развиване по Закона за Българската банка за развиване в размер до 700,0 млн. лева или тяхната валутна равноценност при съблюдаване на законодателството в региона на държавните помощи.
 Горанов упорства да има фискални буфери
Горанов упорства да има фискални буфери

Държавата би трябвало да може да действа при непредвидена обстановка

Със Закона за държавния бюджет се оферират и промени в Закона забюджета на държавното публично обезпечаване. Там би трябвало да бъде отразена мярката 60/40, с която се цели опазване на работните места в страната.

За застраховане на нужния запас по бюджета на Държавното публично обезпечаване (ДОО) за фонд " Безработица " се предлага увеличение на прехвърлянето от държавния бюджет за бюджета на ДОО в размер на 1,43 милиарда лева, в това число 1 милиарда лева за спомагателни разноски и 430 млн. лева . за компенсиране на предстоящо несъблюдение на приходите по бюджета на ДОО.
 КНСБ
КНСБ " за " актуализацията на бюджета, само че с по-висок предел на дълга

Той трябвало да е най-малко 15 милиарда лв.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР