Депутатите от коалицията Изправи се! Мутри вън!“, която спечели 14

...
Депутатите от коалицията Изправи се! Мутри вън!“, която спечели 14
Коментари Харесай

Мая Манолова: Всеки ден ще викаме министрите на Борисов в парламента

Депутатите от обединението „ Изправи се! Мутри вън! “, която завоюва 14 места в новото 45-то Народно заседание, са подготвени още в първия ден на Народното събрание да внесат предложение за основаване на комисия по проверка на ръководството на Бойко Борисов.

Това заяви съпредседателят на групировката Мая Манолова пред БНР.

„ Разговаряли сме с партията на Слави Трифонов и те ще поддържат този план за решение. Ще настояваме да има парламентарен надзор всеки ден на всеки един от министрите на Бойко Борисов. Първи в Народното събрание ще извикаме финансовия министър “, добави още тя.

Манолова съобщи, че от „ Изправи се! Мутри, вън! “ ще упорстват Народното събрание да реши изработването на Националния проект за резистентност и развиване да бъде финализиран от Народното събрание, с цел да бъде изпратен в инструкции период и България да не пропусне опцията да получи средствата от Европейския съюз.

„ Не е неприятно, че имаме ръбове, на тях ще се убожда Борисов всякога. Всеки, който е решил да взе участие в политическия развой, желае или не желае, става политик. Хората са чувствителни и по тази причина реакцията против непремерено изявление е бурна. Темата е затворена. Ще имаме мощна, готова, безапелационна парламентарна група “, добави тя. 

Коалицията е подготвена и с предлагането за промени в Изборния кодекс, добави тя.

„ Хората имат потребност от глътка въздух. Да повярват, че има институции, които работят за тях. Призовавам партиите - спрете да си гледате партийните ползи, спрете с тънките сметки. Хората чакат от нас незабавни дейности. Ще създадем показно през идващите 30 дни по какъв начин би трябвало да работи Народното събрание “. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР