Депутатите от 47-тото Народно събрание гласуват на второ четене Бюджет

...
Депутатите от 47-тото Народно събрание гласуват на второ четене Бюджет
Коментари Харесай

Гледайте на живо в Dir.bg: Гласуват на второ четене Бюджет 2022


Депутатите от 47-тото Народно заседание гласоподават на второ четене Бюджет 2022. Между първо и второ четене на законопроекта са постъпили над 100 оферти.

Като това на Любомир Каримански от " ИТН " да бъдат отпуснати 20 млн. лв. за Българска академия на науките за планове, които би трябвало да бъдат предпазени. Идеята е средствата да са от перото за Висшия правосъден съвет. За Българска академия на науките в Закона за държавния бюджет в началото бяха заложени 119.8 млн. лева

Българска социалистическа партия пък оферират 20 млн. лева за повишение на заплатите на преподавателите в държавните университети. 10 млн. лева ще бъдат обезпечени от перото на МОН, а другите 10 млн. лева - от бюджета на районното министерство.

Депутатите би трябвало да прегледат и предлагането на ГЕРБ сред двете четения за спомагателни средства за Селскостопанска академия.

Според признатото дефинитивно повдигане на осигурителните прагове, като част от Закона за бюджета на държавното публично обезпечаване, от 1 април минималата заплата се подвига от 650 на 710 лева, минималният застрахователен приход за земеделските производители се подвига от 430 на 710 лева, оптималният застрахователен приход се подвига от 3000 на 3400 лева, компенсацията за развъждане на дете през втората година става 710 лева, а минимално на ден обезщетение при безработица се покачва от 12 на 18 лева

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР