Депутатите от 45-ото Народно събрание гласуваха оставката на Министерския съвет.

...
Депутатите от 45-ото Народно събрание гласуваха оставката на Министерския съвет.
Коментари Харесай

Парламентът прие единодушно оставката на правителството на Бойко Борисов

Депутатите от 45-ото Народно заседание гласоподаваха оставката на Министерския съвет. Решението беше признато с 156 гласа, без „ срещу “ и „ въздържал се “.
Още при започване на съвещанието си, депутатите одобриха гласуването на оставката на държавното управление да влезе в дневния ред. Припомняме, че оставката на Министерския съвет беше подадена в Народното събрание в четвъртък, по време на първото съвещание на новоизбраното Народно заседание.
 Народно събрание гласоподава оставката на държавното управление още през днешния ден, Тома Биков недоволства, а Мика Зайкова го иронизира Народно събрание гласоподава оставката на държавното управление още през днешния ден, Тома Биков недоволства, а Мика Зайкова го иронизира
Парламентът да одобри оставката на държавното управление на Бойко Борисов още през днешния ден. Такава първа точка бе включена изключително в дневния ред на...
дали оставката на настоящия Министерски съвет единствено се подава пред новоизбрания парламент или би трябвало и да се гласоподава.
От ГЕРБ попитаха на какво правно съображение оставката на държавното управление се внася за гласоподаване. „ Тя се подава, не се гласоподава “, възрази Дани Каназирева /ГЕРБ/.
Председателят на 45-ото Народно заседание Ива Митева обясни, че, с цел да се обективира тази оставка, би трябвало да е налице конститутивен акт от нейното приемане, по тази причина оставката би трябвало да бъде гласувана. След приемане на оставката, настоящият кабинет продължава да извършва функционалностите си до избиране на нов, уточни тя.
Нови депутати от ГЕРБ-СДС поставиха клетва на мястото на министрите от кабинета " Борисов " в оставка. Те ще бъдат краткотрайно в Народното събрание, до момента в който 14-те министри от настоящото държавно управление, които са определени и за народни представители в 45-ото Народно заседание, извършват функционалностите си в изпълнителната власт.
В писмото на ЦИК се показва, че според Конституцията във връзка с тези народни представители, които са членове на Министерския съвет в оставка, съществува конституционното обвързване да извършват функционалностите си като министри до избирането на нов Министерски съвет. Затова се афишират по заменяне за народни представители идващите в листите.
 Аламанов: Борисов за следващ път не почете парламентарната република Аламанов: Борисов за следващ път не почете парламентарната република
ЧНай-важното за деня. Както е споделил мъдрият български народ: Не ги слушай какво приказват, а ги гледай какво вършат. Докато Десислава А...
Депутатите ще прегледат план на решение за основаване на краткотрайна комисия, която би трябвало да направи проверка. Целта на проверката ще е да откри дали има злоупотреби и нарушавания при разходването на средства от Министерския съвет, министерствата, държавните органи и предприятия и сдружения с повече от 50 на 100 държавно присъединяване през последните четири години.
В програмата за деня е включено и чуване на премиера в оставка Бойко Борисов за ограниченията и дейностите, планувани в Националния проект за възобновяване и резистентност. В четвъртък Борисов сподели, че проектът ще бъде подаден в Народното събрание в петъчния ден.
Предвижда се депутатите да изслушат и министъра на финансите Кирил Ананиев по отношение на осъществяването на закона за държавния бюджет за 2021 година и нивото и структурата на фискалния запас към 31 март 2021 година, както и какви са касовите наличия в държавния бюджет и по какъв начин се възнамерява тяхното развиване до края на годината.
В дневния ред са включени и планове за решения за избиране на непрекъснати комисии по правни въпроси, по бюджет и финанси и по опазването на здравето.
Заседанието в остарялата постройка на Народното събрание стартира с поименна инспекция за определяне на кворума, защото системата за гласоподаване е преместена в новата пленарна зала в някогашния Партиен дом. Заседанието се предава директно по Българска национална телевизия и БНР по предложение на ПГ на " Изправи се! Мутри вън! ".
 Борисов е премиерът-беглец Борисов е премиерът-беглец
При старта на Народното събрание се натъкнахме на феномена " премиерът-беглец ", с който 44-ото Народно заседание беше привикнало. Само за един плен...
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР