Депутатите одобриха създаването на временна комисия, която ще ревизира управлението

...
Депутатите одобриха създаването на временна комисия, която ще ревизира управлението
Коментари Харесай

НС създаде комисия за проверка на предишното правителство

 Депутатите утвърдиха основаването на краткотрайна комисия, която ще ревизира ръководството на. Със разногласия и взаимни обвинявания минава дебатът в пленарната зала във връзка със основаването на комисията.

Парламентарните групи направиха разнообразни оферти, които бяха за допълнението му. Има оферти тя да е непрекъсната, само че това би трябвало да бъде упоменато в новия парламентарен устав, който би трябвало да бъде подготвен в понеделник, както и дали тя да обхване интервала от последните 10 години.

От Движение за права и свободи показаха, че ще поддържат предлагането, само че Йордан Цонев изиска да отпаднат пенсионните сдружения, защото те към този момент са проверявани от българските и европейските регулатори и още

" Защото пенсионните сдружения са напълно частни компании и българският парламент няма по какъв начин да се занимава с инспекция на частни компании. Парламентарната група на Движение за права и свободи ще поддържа основаването на тази комисия и ще взе участие интензивно в нейната работа ".

От ГЕРБ обявиха, че изрично ще поддържат предлагането и желаеха комисията да бъде непрекъсната. Любен Дилов добави

" И в случай че това не е един агитационен акт, тъй като другото ми безпокойство е, че е подобен акт. Един простоват факт, вие създавате нов министерски съвет. Вашите нови министри вадят всичко от чекмеджетата и виждат чудесно какво се е случило. Викат, не ги канят в Народното събрание, а заповядват на шефовете на компаниите с държавно присъединяване да се явят и да рапортуват и по-късно, несъмнено дават на прокуратурата, на съда. Конкретното ни предложение е комисията да стане непрекъсната ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР