Депутатите обновиха състава на Комисията за енергийно и водно регулиране

...
Депутатите обновиха състава на Комисията за енергийно и водно регулиране
Коментари Харесай

Обновиха състава на КЕВР

Депутатите обновиха състава на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР). 

КЕВР се състои от 9 души - ръководител и 8 членове. Днес бяха определени половината от членовете на мястото на тези, които бяха освободени при започване на месеца.

На процедура обаче единствено Пенка Трендафилова е нов член на комисията, а другите трима са преизбрани. Трендафилова е кандидатура на " Воля " и заема мястото на Валентин Петков, който беше препоръчан за част от КЕВР от Реформаторския блок в предишния парламент. 

Георги Златев, който преди беше препоръчан от БДЦ, беше избран отново като кандидатура на " Воля ". Александър Йорданов още веднъж беше предложение на Патриотичен фронт,  Ремзи Осман - на Движение за права и свободи.

След избора им четиримата се заклеха да съблюдават Конституцията и законите на страната и във всичките си дейности да се управляват от ползите на народа.

До днешното попълване на състава на КЕВР се стигна, откакто в началото на април беше извършен първият и финален чоп, които дефинира кои членове ще запазят местата си и кои би трябвало да бъдат сменени.

Това се наложи, тъй като в закона за енергетиката е записано, че на 6 години половината от членовете на комисията би трябвало да бъдат сменени. Съставът на КЕВР беше определен преди 3 години и всички парламентарни групи тогава, като се изключи " Атака ", направиха своите оферти за членове на комисията. Така след още 2 години тези, които резервираха местата си при жребия, ще бъдат заменени с нови членове. Председателят на комисията се сменя на всеки 7 години.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР