Депутатите избраха за председател на КЕВР Станислав Тодоров, номиниран от

...
Депутатите избраха за председател на КЕВР Станислав Тодоров, номиниран от
Коментари Харесай

Със 128 гласа за депутатите избраха новия председател на КЕВР

Депутатите избраха за ръководител на КЕВР Станислав Тодоров, номиниран от " Продължаваме промяната " със 128 " за ", 13 " срещу " и без " въздържали се ". За член на комисията беше определен Благой Голубарев от " ИТН " със 125 гласа " за ", без " въздържали се " и 13 " срещу ", оповестяват от Dariknews.bg.

Двамата поставиха клетва пред народните представители. Въпреки че претендентът за ръководител и за член е единствено по един и към този момент бяха утвърдени в отрасловите комисии, от ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи влязоха в вербален конфликт с ръководещото болшинство по тематиката в пленарната зала с мотив, че процедурата е неприемлива, защото, съгласно тях, номинираният за ръководител не дава отговор на условията на Закона за енергетиката.

Росица Кирова от ГЕРБ-СДС предложи претендентите да създадат малко показване от парламентарната естрада, с цел да може това да послужи за последвалите парламентарни полемики. От " Продължаваме промяната " обаче дадоха отговор, че това към този момент е направено в отрасловите комисии, а ръководителят на Народното събрание Никола Минчев съобщи, че двамата претенденти могат да вземат отношение по всяко едно време в границите на дебатите.
Радомир Чолаков, народен представител от ГЕРБ-СДС, акцентира: " Факт е, че двамата претенденти наподобяват доста неравностойни. Кандидатът за член, по документи, наподобява има в пъти повече подготовка, от претендента за ръководител. Кандидатът за ръководител настояват, че има стаж на управителна служба, според изменението в Закона за енергетиката. В биографията му е казано, че в продължение на няколко години в огромно енергийно дружество е бил управител - с това разбиране се борави много необятно в Западния свят. Мениджърът в западна компания не е началник ", разяснява Чолаков.
ГЕРБ показаха подозрение, че претендентът за нов ръководител на КЕВР има нужния опит като началник на лицензирано енергийно сдружение. Тома Биков (ГЕРБ-СДС) съобщи, че отдръпват поддръжката си към тази кандидатура, откакто са подкрепили в комисия, защото, по думите му, не дава отговор на условията в Закона за енергетиката. Георги Свиленски от Българска социалистическа партия обаче го отвърна, че решението е било подкрепено единомислещо, има отчет на комисията и изборът е безусловно постоянен и позволен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР