Депутатите гласуваха създаването на Временна комисия за установяване на всички

...
Депутатите гласуваха създаването на Временна комисия за установяване на всички
Коментари Харесай

Парламентарна комисия ще проверява меморандума на правителството с Gemcorp и IP3 corporation

Депутатите гласоподаваха основаването на Временна комисия за определяне на всички обстоятелства и условия, свързани с подписания от държавното управление Меморандум за 1 милиарда $ с Gemcorp и IP3 Corporation . Проекторешението за основаването на комисията бе импортирано о т ПГ ГЕРБ-СДС и бе подкрепено със 160 гласа " за ", петима - " срещу " и 11 " въздържали се ".

Комисията ще се състои от 14 народни представители, формирана на паритетен принцип с по двама народни представители от парламентарна група. За ръководители бяха препоръчани Десислава Трифонова от ПГ ГЕРБ-СДС и Емил Георгиев от " Българска социалистическа партия за България ". Емил Георгиев бе определен за ръководител със 103 гласа " за ", 10 - " срещу " и шестима - " въздържали се ".

Според гласуваното проекторешение краткотрайната комисия ще работи в период от един месец. За този интервал се чака тя да преглежда и проучва документи, свързани с определяне на наличието, страните, предмета и целесъобразността на клаузите в подписания меморандум. Очаква се краткотрайната комисия да изготви отчет за резултатите от работата си и откритите обстоятелства и условия.

Преди да показа проекторешението, ръководителят на ПГ ГЕРБ - Съюз на демократичните сили Десислава Атанасова настоя, че Народното събрание и обществото би трябвало да има цялостна информация за това какво тъкмо е подписал на 23 март министърът на енергетиката Александър Николов в Гранитната зала на Министерския съвет, в наличието на министър-председателя, с кого тъкмо го е подписал и какви са параметрите на въпросния меморандум. Тя означи, че спомагателни въпроси са се натрупали във времето, в което планът на решение престоявал в нечие шкафче.

" Трябва да има задоволително информация за това какъв е предметът на този меморандум и с какво България ще бъде задължена по него ", добави Атанасова и означи, че даже ръководещото болшинство, което в началото се е похвалило с неговото приемане, след това се е отрекло от този меморандум, наричайки го " паметна записка " .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР