Депутати от консервативната партия на германския канцлер Ангела Меркел ще

...
Депутати от консервативната партия на германския канцлер Ангела Меркел ще
Коментари Харесай

Консерваторите на Меркел няма да забранят на Huawei да участва в 5G в Германия

Депутати от консервативната партия на немския канцлер Ангела Меркел ще поддържат стратегически документ , който не не разрешава присъединяване на китайската компания Huawei в създаването на 5G мрежата в Германия, осведоми " Ройтерс ".

Това би било в прорез с настояването на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп съдружниците на Вашингтон да забранят на китайската компания да взе участие в мрежите от идващото потомство , откакто Англия и Европейски Съюз поддържаха основан на правила метод, който разрешава присъединяване на Huawei.
 Главният прокурор на Съединени американски щати настоя съдружниците да употребяват Nokia и Ericsson за битка с Huawei
Главният прокурор на Съединени американски щати настоя съдружниците да употребяват Nokia и Ericsson за битка с Huawei

За построяването на 5G мрежата

Водещите депутати от Християндемократическия съюз (ХДС) се подписаха под документа от четири страници в понеделник вечерта след седмици на разногласия с твърдолинейни, които поддържат предизвестията на Съединени американски щати, че оборудването на Huawei не е безвредно и китайското държавно управление стои зад компанията.

В документа се отбелязва, че би трябвало да се одобряват фундаментални правила за ръководство на риска.

" Държавните артисти с задоволително запаси могат да обхванат в мрежата на всеки производител на съоръжение. Дори и с всеобхватни механически инспекции, рисковете пред сигурността не могат да бъдат отстранени изцяло. Най-доброто е да се понижат ", написа в документа.
 Джонсън изправен пред протест на торите поради решението за Huawei
Джонсън изправен пред протест на торите поради решението за Huawei

Висши тори изследват дали могат да принудят гласоподаване в Камарата на представителите

" В същото време ние не сме беззащитни против опити за подслушване на 5G мрежите. Използването на здрава криптография и криптиране от край до край може да подсигури дискретност в връзката и обмена на данни ", се отбелязва още.

Позицията на консерваторите е значима предвид на това Германия да излезе с единна позиция на конференцията за сигурност в Мюнхен този уикенд, на която ще вземат участие държавният секретар на Съединени американски щати и китайският външен министър.

Би било скъпо и евентуално рисковано за Германия да изключи Huawei. Трите оператора в страната са клиенти на китайската компания и Берлин се притеснява, че сходен ход може да предизвика търговски ответни дейности от Пекин.
 Белият дом отчаян от решението на Англия за Huawei
Белият дом отчаян от решението на Англия за Huawei

Няма безвреден вид за надзор на всяка част от 5G мрежата

В документа се разяснява, че се прави ясна разлика сред достъп, превоз и сърцевината на мрежата с сензитивна информация, което разрешава друг метод във връзка с съставените елементи на Huawei в другите елементи на 5G мрежата. Предлага се да се употребяват артикули от разнообразни компании, с цел да се избегне " монокултура ".

Има апели Германия да упорства за по-широка европейска индустриална политика, която да подсигурява, че европейски компании вземат участие в построяването на 5G мрежите в интернационален мащаб.
 Европейски Съюз няма да не разрешава Huawei
Европейски Съюз няма да не разрешава Huawei

Европейската комисия публично ще разкрие рекомендациите към страните членки в сряда
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР