Депутати от ДПС внесоха в парламента специален закон за гориватаЦелта

...
Депутати от ДПС внесоха в парламента специален закон за гориватаЦелта
Коментари Харесай

Забрана за износ на бензин от „Лукойл“

Депутати от Движение за права и свободи внесоха в Народното събрание специфичен закон за горивата
Целта е да бъде изпълнен правилник на Европейския съюз, написа в претекстовете

Трябва да влезе в действие от 5 декември

Да бъде неразрешен износът на недопечен петрол, доставен в България от Русия, както и на петролни артикули, получени при преработката на съветски нефт. Това планува план за напълно нов закон за контрола за използване на дерогацията за изкупуването, вноса или прехвърлянето на съветски петрол, транспортиран по море, и на нефтопродукти с генезис от Русия или изнесени от Русия, който е импортиран в Народното събрание от депутати от Движение за права и свободи.

Ако планът бъде гласуван от Народното събрание, рафинерията на “Лукойл ” в Бургас няма да може да изнася създадените от нея бензин и дизел и ще може да ги продава единствено в България.

Предложението е законът да влезе в действие от 5 декември, когато за страните от Европейски Съюз влиза в силата възбраната за импорт са съветски недопечен нефт. България контракти с Европейската комисия изключение и до края на 2024 година ще може да продължи да внася съветски нефт, от който в страната да създават автомобилни горива.

Според министри от служебното държавно управление няма възбрана от страна на Европейската комисия създадените в страната горива от съветски петрол да се изнасят. Според депутатите от Движение за права и свободи обаче възбраната на износа на петрол и нефтопродукти произлиза от наредбите на регламента на Европейски Съюз. А по принцип регламентите на Европейски Съюз имат непосредствено приложение в страните членки от Европейски Съюз. От 5 февруари за страните от Европейски Съюз ще влезе в действие и възбрана за импорт на съветски петролни артикули.

Цените на горивата са неоспорим инфлационен фактор, оказващ голямо въздействие върху цената на редица артикули и услуги от първа нужда, имащи значение както за стандарта на живот, по този начин и за дословното физическо оцеляване на огромни групи от популацията, написа в претекстовете на депутатите от Движение за права и свободи към законопроекта. Ситуацията с цените на горивата в България съставлява директна опасност за публичния ред и сигурност, което оправдава препоръчаните ограничаващи ограничения, показват депутатите от Движение за права и свободи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР