Депутатът Явор Божанков от Продължаваме промяната-Демократична България коментира днешния скандал

...
Депутатът Явор Божанков от Продължаваме промяната-Демократична България коментира днешния скандал
Коментари Харесай

Явор Божанков: България не е фашистка държава .Ще си търся правата в съда

Депутатът Явор Божанков от " Продължаваме промяната-Демократична България " разяснява днешния скандал в Народното събрание, при който му бе попречено да приказва от парламентарната естрада от народни представители от " Възраждане ".

" Това не е конфликт, нито е някакъв скандал. Днес Делян Пеевски беше определен за член на конституционната комисия, нашата  група не поддържа това решение, аз гласувах срещу, и по процедура, устав, закон и конституция имам право да обясня своя избор. " Възраждане " преди една седмица се заканиха, че всякога ще ме смъкват от естрада, когато реша да направя изявление, и през днешния ден извършиха това действие. Те извършиха заканата си, с което ограничиха, лишиха, стопираха моето право, и съвещанието беше закрито, аз не можах да се възползвам от това, което ми се поставя по конституция. Смятам, че в България няма фашистки режим. България е европейска, свободна страна ", разяснява той.

Никой не може да споделя на никого какво, по кое време и по какъв начин да приказва и не може да го лимитира от неговите цивилен права. Това, което се случи през днешния ден, не е офанзива против мен, а е офанзива против демократичния ред от едни хора, които първо заплашиха, че ще влязат в Народното събрание и ще призоват своите симпатизанти да влязат, да смъкват държавното управление, да осуетят образуването на постоянен кабинет. Днес пък споделиха - " този може да приказва, оня не може ". Ако по този начин стартират, до каква степен биха стигнали е въпросът, който би трябвало да си зададем. Аз моите права ще ги защитя в съда, ще предложим смяна в правилника, по който действа Народното събрание. Защото в правилника такава догадка не е имало 32 години в Народното събрание, такива хора не са влизали, такова нещо никой не е виждал. Има наказателно правни ограничения ", безапелационен бе Божанков в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР