Депутатът Явор Божанков е изключен от парламентарната група на БСП.

...
Депутатът Явор Божанков е изключен от парламентарната група на БСП.
Коментари Харесай

БСП изключи Явор Божанков, подкрепил военната помощ за Украйна

Депутатът Явор Божанков е изключен от парламентарната група на Българска социалистическа партия. Решението е бил взето единомислещо от всички участвали, оповестиха от партията.
По-рано през днешния ден от парламентарната естрада Божанков разкритикува позицията на левицата за възпиране от изпращането на оръжия за Украйна.
По време на дебатите в залата той съобщи, че не е склонен с тезата, че даването оръжие на Киев ще ни вкара във войната. " Това е исторически миг освен за България, само че и за Европа. Решението е значимо, алегорично и ще сложи България по пътя на своя цивилизационен избор ", уточни депутатът.
Божанков бе безапелационен, че е безусловно уверен в своята позиция с ясно схващане какви последици може да има за него. " Убеден съм в едно и желая да го кажа от тази естрада и да остане в стенограмите - Русия няма да завоюва тази война ", добави той.
" В някои от групите има депутати с друго мнение, какъвто е случая с Явор Божанков и Асен Василев, който е дал своя вот обратно на Политическа партия. Но значимо е груповото политическо решение. И нашето е: Не на доставянето на оръжия за Украйна ", съобщи по-рано партийният водач Корнелия Нинова.
" Това ни въвлича в спора и е срещу българския народен интерес. Търсене на спокойно решение, усмиряване на света, Европа и България “, добави тя.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР