Депутатът Владислав Николов напуска парламентарната група на ГЕРБ и става

...
Депутатът Владислав Николов напуска парламентарната група на ГЕРБ и става
Коментари Харесай

Цветанов вече си има независим депутат, Владислав Николов напусна ГЕРБ |

Депутатът Владислав Николов напуща парламентарната група на ГЕРБ и става самостоятелен. Той е подал заявление за овакантяване на групата. Според източници на OFFNews Николов ще премине в партията на някогашния заместник-председател на Бойко Борисов - “Републиканци за България ”. Така Цветанов към този момент има народен представител въпреки и за две седмици.

Малко по-късно " републиканците " оповестиха, че Николов.

Депутатите взеха решение 44-ото Народно заседание да бъде закрито на 25 март. В разгара на предизборната акция, от 8 до 24 март, Народното събрание няма да заседава постоянно, планувано е да остане опцията за привикване на изключителни съвещания. Конституцията планува съвещание да може да се привиква от ръководителя на Народното събрание, по искане на една пета от народните представители, по искане на президента или на Министерски съвет.

Владислав Николов е определен от листата на ГЕРБ в Плевен. С това парламентарната група на ГЕРБ в 44-ото Народно заседание от 95 народни представители понижава на 94 депутати.

Плевенската конструкция на ГЕРБ беше една от тези, в които имаше рокади сред евроизборите и локалния избор през 2019 година До тогава Владислав Николов беше регионален координатор, само че беше заменен от Мирослав Петров. Промяната настъпи след заканата на премиера Борисов да " чисти до корен " организацията в Плевен, както и тази в Добрич.

През юли предходната година депутатът от ГЕРБ Джема Грозданова, която беше ръководител на Комисията по външна политика и началник на делегация в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа напуща Народното събрание и ГЕРБ и стана основател на новата партия на Цветан Цветанов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР