"Депутатът трябва да бъде народен, а не партиен представител".Това заяви

"Депутатът трябва да бъде народен, а не партиен представител".Това заяви ...

Депутатът трябва да бъде народен, а не партиен представител"Депутатът трябва да бъде народен, а не партиен представител".Това заяви пред БНР експертът по национална сигурност Славчо Велков, бивш депутат от гражданската квота в БСП, а сега кандидат-депутат от "".

По думите му народният представител трябвада защитава интересите на онези, които са го изпратили в парламента, а не да симисли за партийни субсидии."Защо да не може партията без субсидии. Важните милиони не са финансови, а милионите български избиратели", подчерта той.

Кандидат-депутатът заяви, че с пари от собствената си пенсия ще поръча картички и плакати за кампанията си в Пазарджик, където ще бъде водач на листата на "Движение на непартийните кандидати". Велков ще бъде пръв в листата и в 25-и избирателен район в София."Човек трябва да излиза с авторитета и името си, и с това, което говори", посочи той.

Според него хората от малките населени места не се интересуват от дигитализацията, а от социално-икономическите проблеми на населеното място, в което живеят."Да не се превърне селото им в сметище, да има ВиК, да имат достатъчно доходи, да не се краде реколтата им, да не изсичат горите. Аз затова ще говоря, не за друго", допълни Велков.

Прогнозата за предстоящите парламентарни избори наексперта по национална сигурност е, чеголемите партии ще бъдат изненадани от реалните резултати."Мисля, че големите партии ще имат от 55 до 60 депутати, евентуално до 75 народни представители. Нашето движение може да вкара около 20 депутати", смята той.

Славчо Велков изказа мнение, че има опити да се забрани на гражданите да почетат празника 3-ти март."Гледам много критично на това български политици, включително и председателя на парламента, това да се покаже като празник на българските опълченци, едва ли не. Подкрепям. Смятам, че е нелепо да се забранява на хората да почитат един от най-светлите празници за България", категоричен е Велков.

Източник: banker.bg