Депутатът от турската опозиционна Добра партия Хюсейн Йорс беше приет

...
Депутатът от турската опозиционна Добра партия Хюсейн Йорс беше приет
Коментари Харесай

Бой в парламента прати турски депутат в интензивното, спасих...

Депутатът от турската опозиционна Добра партия Хюсейн Йорс беше признат в реанимацията в интензивно поделение след юмручен пердах в турския парламент (Меджлис) през вчерашния ден.

 DHA

До екшъна се стигна след остри диспути на разискването за бюджета за 2023 година

На полемиката избухна скандал сред депутата от Добрата партия Юмит Йълмаз и заместник-председателя на групата на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) Бюлент Туран. Спорът бързо прерасна в юмручен пердах сред доста от депутатите.

В разправията депутатът от ПСР Зафер Ъшък удари сътрудника си от Добрата партия Хюселеин Йорз, който страда от сърдечно заболяване. Йорс получи сърдечен конвулсия след удара.

 DHA

След като беше приет в болница, Йорз беше признат по неотложност в интензивно поделение. Сърдечният му темп бе нормализиран с електрошок.

Говорителят на Добрата партията Кюршат Зорлу и заместникът Айлин Джесур посетиха Йорз в болничното заведение в Анкара.

„ Днес е печален и неприличен ден за Народното събрание на Турция. Ако Йорс беше пристигнал с пет минути забавяне в болничното заведение, може би щяхме да го загубим “, показа Зорлу след визитата.

Заместник-председателят на групата на ПСР Мустафа Елиташ също пристигнаха на рандеву на Йорз в болничното заведение. Елиташ съобщи, че „ лекарите не одобряват гости в интензивното поделение, само че Йорз е в положително положение “.

Депутатът от ръководещата партия ПСР Зафер Ъшък, който удари Йорс съобщи, че няма да се извини. „ От време на време се случват такива неща в Народното събрание. Няма да се оправдавам, нашата група ще разгласява изказване, в случай че е належащо “, добави Ъшък.

 DHA

Междувременно ръководителят на Народното събрание забрани на Ъшък да участва на две съвещания на събранието в сходство с член 163 от Правилника за активността на Меджлиса.

По-късно водачът на Добрата партията Мерал Акшетер също посети Йорз в болничното заведение. " За благополучие той в този момент е добре. Остро съдя неуважението към волята на нацията и партията ни в нашето заседание. Ничий пестник няма да ни откъсне от пътя на истината и правдата! " написа Акшенер в Туитър.

Други опозиционни водачи и депутати също навестиха потърпевшия народен представител в болничното заведение.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР