Депутатът от Продължаваме промяната - Демократична България Надежда Йорданова обяви

...
Депутатът от Продължаваме промяната - Демократична България Надежда Йорданова обяви
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: Готови сме да говорим с всеки за съдебната реформа

Депутатът от " Продължаваме промяната - Демократична България " Надежда Йорданова разгласи пред Би Ти Ви, че обединението не е търсела и не е договаряла поддръжка от Движение за права и свободи за гласувания през вчерашния ден кабинет.

 

По думите ѝ всеки депутат има право да гласоподава по своя преценка и въпросите за какво го е направил по този метод би трябвало да се насочват към него.

Вчера групата на Движение за права и свободи не гласоподава при избора на ротационното държавно управление на Николай Денков и Мария Габриел. Изключение направиха водачът на партията Мустафа Карадайъ и депутатът Делян Пеевски, които поддържаха новия кабинет. След това в коридорите на Народното събрание Пеевски посочи, че не поддържа държавното управление, само че утвърждава концепциите за конституционна промяна.

" Готови сме да приказваме с всяка политическа мощ за такава промяна. Когато това държавно управление успее да прокара конституционната промяна, значи си е свършило една от главните задания. От Българска социалистическа партия и " ИТН " също дадоха знак, че това е значима тематика за тях. Затова ще търсим оптималната поддръжка ", добави Йорданова.

Преди нея пред Би Ти Ви депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиленски изрази мнение, че когато Движение за права и свободи поддържа, дава знак и точно гласуването на Пеевски и Карадайъ бил този знак. " Никаква Конституция не са подкрепили - то я няма, не е импортирана. Това е аварийна гума на джипа, закрепена с два болта откъм гърба. Те са тези два болта. Когато стане потребност гумата да влезе в приложимост, наблюдавайте по какъв начин ще се развие обстановката ", сподели още той.

Йорданова не даде съответен отговор на въпроса дали водачът на ГЕРБ Бойко Борисов и съпредседателят на " Продължаваме промяната - Демократична България " Кирил Петков би трябвало да се откажат сами от имунитетите си, откакто прокуратурата даде поръчка, че ги желае. Йорданова се застъпи за концепцията за сформиране на краткотрайна комисия, която да се занимава с такива проблеми.

" Създаването на такива краткотрайни комисии е нормална процедура за Народното събрание. Според мен инспекцията на всички условия няма да отнеме толкоз време. Но дано първо основният прокурор да изиска публично имунитета на Кирил Петков, тъй като видяхме, че се отхвърли да изиска този на Делян Добрев ", сподели още Йорданова.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР