Депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков не изключи възможността формацията му

...
Депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков не изключи възможността формацията му
Коментари Харесай

ГЕРБ може и да подкрепи Кирил Петков за премиер

Депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков не изключи опцията групировката му да поддържа кандидатурата на Кирил Петков за министър председател при гласуването в пленарната зала.

По думите му от ГЕРБ, както всички, желаят да има държавно управление, тъй като е време за това.

" Време е да се поеме отговорност. Допускам, че може да гласуваме с „ въздържал се”, не изключвам обаче и да го подкрепим. Ние ще бъдем градивна съпротива и не желаеме да сме мрачни критикари ", сподели пред Нова тв Чолаков във връзка това какво биха създали депутатите от ГЕРБ, в случай че съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков бъде препоръчан за министър председател.

В петък групата на ГЕРБ се въздържа при избора на Никола Минчев от " Продължаваме промяната " ръководител на Народното събрание.

" Ние се въздържахме в поддръжката на Никола Минчев за ръководител на Народното събрание, тъй като беше кардинална позиция на групата. Който и да беше препоръчан, ние щяхме да се въздържим. Това е избор на болшинството и не е наша работа да споделяме кой да бъде ръководител ", изясни Чолаков от ГЕРБ.

По думите му задачата на Минчев няма да е лесна и добави, че от ГЕРБ биха му помагали. " Струва ми се, че всички политически сили в Народното събрание би трябвало да му оказват помощ, с цел да възвръщаме парламентаризма. Той обаче ще има проблем с наслоените през последната година отрицателни връзки по отношение на Народното събрание. Те се дължат на обкръжението на президента и на водачите на неговата политическа групировка ", добави Чолаков.

Според него има доста аргументи за второто място, което ГЕРБ зае на изборите на 14 ноември. " Със сигурност би трябвало да е имало отмалялост от 12 години ръководство. Българинът обича новото, хубаво е да има такова. Всъщност, два пъти тази година му беше препоръчано ново. Единият път той избра неверно, само че ново. Вторият път отново избра ново, надяваме се този път да е по-добре, въпреки, че съм песимистичен ", добави той.

Чолаков изясни, че би желал новата власт да има " дълъг живот ", с цел да може да осъществя желанията си. " Те в действителност имат положителни планове и забавни визии ", добави той

Попитан дали от ГЕРБ биха подкрепили бъдещото болшинство за конституционни промени за събаряне на основния прокурор, Чолаков сподели: " Конституцията беше променяна шест пъти, мисля четири поради правосъдната система. И четири пъти беше направена неточност. Аз кардинално съм срещу тези внезапни промени в конституцията ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР