Депутатът от ГЕРБ коментира меморандума с ДжемкорпМинистърът на енергетиката тази ...

Депутатът от ГЕРБ коментира меморандума с ДжемкорпМинистърът на енергетиката тази

Десислава Трифонова: Кирил Петков и Асен Василев се опитват да накажат българите, които искат да гласуват с хартия

Депутатът от ГЕРБ разяснява меморандума с " Джемкорп "

Министърът на енергетиката тази седмица е изпратил отчет на регламентиран достъп на " Джемкорп " до стратегически обекти. Това съобщи в студиото на " Говори в този момент " по Десислава Трифонова от ГЕРБ, която е ръководител на краткотрайната парламентарна комисия по проблема с " Джемкорп "

" Целият меморандум се е случил напълно зад тила на българските служби - няма никакви извършени договаряния, в нито една институция няма доказателства на никакви инспекции. Проверка на ДАНС не е възлагана - в комисията разполагаме с писмо от ръководителя на ДАНС, че не им е възлагана такава инспекция от тогавашния министър-председател Кирил Петков преди или след подписването на меморандума ", сподели тя.

Писмото е от 30 ноември тази година, съобщи Трифонова и уточни, че " Джемкорп " не просто не е проверявана, само че и е получила достъп до Топлоелектрическа централа " Марица " 1 и 2 без позволение. По думите ѝ меморандумът е заслон за бъдещи доставки на газ и достъп до стратегически обекти.

Относно съставянето на кабинет - ГЕРБ ще създадат всичко допустимо да осъществят първия мандат, ще беседват с политическите партии и ще търсят обединяване към разнообразни цели.

" Дали ще се подложи на гласоподаване занапред ще преценим, само че при всички положени ще предложим държавно управление, което считаме, че може да преведе страната през рецесиите. Ще има конструкция на Министерски съвет, ще има предложение за министър-председател и министри "

По думите ѝ с измененията в Изборния кодекс се е върнала справедливостта за гласуването.

" От Природен парк видяхме едно истерично държание по тази тематика и де факто Кирил Петков и Асен Василев се пробват да санкционират българите, които желаят да гласоподават с хартия, като им споделиха " щом желаете хартия, няма да има държавно управление ".

Трифонова изясни, че законът е гледан две седмици в зала, тъй като заглавието и обособени параграфи са били обсъждани в продължение на часове, употребявани са процедури и изявления на всяка цена да минава времето.

Не можем да влезем в коалиция с Българска социалистическа партия, така като имаме решение на нашите висши органи, съобщи Десислава Трифонова.

Източник: dunavmost.comКОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg