Депутатът от дяснопопулистката „Алтернатива за Германия“ (АзГ) Валдемар Херт поддържа

...
Депутатът от дяснопопулистката „Алтернатива за Германия“ (АзГ) Валдемар Херт поддържа
Коментари Харесай

Хомофобско: депутат от Алтернатива за Германия“ събира съмишленици християни

Депутатът от дяснопопулистката „ Алтернатива за Германия “ (АзГ) Валдемар Херт поддържа контакти с десни евангелисти и хомофобски деятели по целия свят. Под прикритието на сякаш християнските ценностни показа той се бори против ЛГБТИ общността. Под натиска на невярващите законите в Германия към този момент били толкоз изменени, че имало заплаха страната скоро да се трансформира в „ Содом и Гомора “, твърди Херт в едно изявление за АРД.

Херт, който е немски преселник от някогашния Съветски съюз, показа за първи път проектите си за противопоставяне през 2019 година пред съветския ефирен парламентарен канал, а няколко месеца по-късно фракцията на АзГ в Бундестага сътвори така наречен „ Интерпарламентарна комисия по човешките права “ (ИКЧП). Според фракцията, въпросната комисия трябвало да се ангажира в отбрана на „ християнско-консервативните полезности “. За неин представител бе определен Херт.

Неприкрити съперници на ЛГБТИ

Проучванията на немски медии демонстрират, че благодарение на ИКЧП Херт основава мрежа, замислена от него още преди години. Много от хората, с които той поддържа контакти, са духовници – самият Херт преди време също се е проявявал като подобен. Той членува в организацията „ Извор на живот “ - една евангелска петдесятна общественост на немски изселници от някогашния Съюз на съветските социалистически републики в Оснабрюк. Характерно за петдесятната евангелска черква е, че пояснява Библията напълно безусловно. Привържениците на „ Извор на живот “ наподобява имат вяра, че съществуват демони и че хомосексуалните са обладани от тях. Един свещеник даже проповядваше сходни демони „ да бъдат стъпквани “.

На онлайн-конференция на тематика екстремизъм, проведена от ИКЧП, участваха даже депутати от съветската Дума, както и Сам Браунбек, някогашен специфичен делегат по въпросите на религиозната независимост при ръководството на Доналд Тръмп и неприкрит съперник на ЛГБТИ. Тесни контакти Херт поддържа и с Алексей Ледяев, просветител от Латвия и началник на евангелистката формация „ Стражи на стената “ /Watchmen on the Wall " /, чиято съществена цел е да се бори против хомосексуалността. Ледяев сътвори въпросната евангелистка група дружно с американския свещеник Скот Лайвли, който още през 1990-те години написа книга, в която видя някаква измислена връзка сред хомосексуалността и закононарушенията на националсоциалистите.

В Уганда, където има политици, които желаят смъртно наказване за хомосексуалните, Лайвли неведнъж е пледирал за драконовски закони против ЛГБТИ. Един американски съд след това разгласи, че със своята активност „ Лайвли е оказал помощ за демонизирането и заплашването на ЛГБТИ общността “, с което е нарушил интернационалното право.

Награда за отявлени хомофоби

Германският народен представител Херт обаче очевидно не се тормози от близостта си с Лайвли. А неотдавна научихме, че политикът от „ Алтернатива за Германия “ се готви да връчи на унгарския министър председател Орбан премия за съблюдаване на човешките права – поради заслугите му за приемане на закон против ЛГБТИ.

Наградата щяла да е от името на „ Световната лига на жителите и гражданските обединявания “ - организация от Киргизстан, която през март се причисли към ИКЧП – по покана на Херт. Въпросната премия за човешки права преди този момент е била връчвана на Лайвли, както и на властническия чеченски началник Рамзан Кадиров, който, съгласно известия в медиите, задържа и изтезава хомосексуални. Херт споделя, че човешките права за него означавали на първо място три неща: право на живот, право на работа и право на религия. Германският институт за човешките права през юни обаче яви, че АзГ пази позиции, които „ не почиват на основата на Конституцията “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР