Депресията имат далеч по-сериозни последствия за жените, отколкото за мъжете,

...
Депресията имат далеч по-сериозни последствия за жените, отколкото за мъжете,
Коментари Харесай

Депресията тормози повече жените. Ето защо

Депресията имат надалеч по-сериозни последици за дамите, в сравнение с за мъжете, сочат резултатите от английско проучване.

Сезонното афективно разстройство, което се показва неприятно въодушевление, нервност и отмалялост, се понася по-трудно от представителките на нежния пол.

Учени от университета в Глазгоу са стигнали до заключението, че заради неразбираеми аргументи дамите са наранени от меланхолия през цялата година, като промяната на сезоните съвсем няма връзка с прочувствено — психологичните разстройства, което значи, че оказва доста малко въздействие за появяването им.

Като основни проблеми за дамите учените показват обществени фактори, свързани с метода на живот — тютюнопушене, приложимост на алкохол, физическа интензивност. Студеното и дъждовно време е единствено катализатор, ускоряващ появяването на меланхолия.

Изследването, което е обхванало 150 000 души, демонстрира, че със признаците на меланхолия и с аргументите за възникването й, се оправят по-добре мъжете.

Интервюираните мъже по-често показали положително въодушевление и отлична физическа форма, като също така драговолно споделяли данни за физическото си положение. Била открита и връзка сред по-късите дни и признаците на по-тежка меланхолия у дамите. Въпреки това учените са на мнение, че това може да се изясни с вариации в температурата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР