Депресията имат далеч по-сериозни последствия за жените, отколкото за мъжете,

Депресията имат далеч по-сериозни последствия за жените, отколкото за мъжете, ...

Депресията тормози повече жените. Ето защо.Депресията имат далеч по-сериозни последствия за жените, отколкото за мъжете, сочат резултатите от британско изследване.

Сезонното афективно разстройство, което се изразява лошо настроение, раздразнителност и умора, се понася по-трудно от представителките на нежния пол.

Учени от университета в Глазгоу са стигнали до заключението, че поради непонятни причини жените са засегнати от депресия през цялата година, като смяната на сезоните почти няма връзка с емоционално — психичните разстройства, което означава, че оказва много малко влияние за появата им.

Като главни проблеми за жените учените посочват социални фактори, свързани с начина на живот — тютюнопушене, употреба на алкохол, физическа активност. Студеното и дъждовно време е само катализатор, ускоряващ появата на депресия.

Изследването, което е обхванало 150 000 души, показва, че със симптомите на депресия и с причините за възникването й, се справят по-добре мъжете.

Интервюираните мъже по-често демонстрирали добро настроение и отлична физическа форма, като освен това охотно споделяли данни за физическото си състояние. Била открита и връзка между по-късите дни и симптомите на по-тежка депресия у жените. Въпреки това учените са на мнение, че това може да се обясни с вариации в температурата.

Източник: fakti.bg