Депресията и психичните разстройства могат да бъдат причинени от най-различни

...
Депресията и психичните разстройства могат да бъдат причинени от най-различни
Коментари Харесай

Каква е връзката между мръсния въздух и психичните разстройства

Депресията и психологичните разстройства могат да бъдат породени от най-различни и многочислени фактори, обвързани както с гените на човек, по този начин и с неговата среда.

Повечето от нас считат, че тези положения са най-често подбудени от личностни проблеми, липса на пари, нарушен обществен кръг, проблеми в работата и така нататък, само че се оказва, че същинската опасност в действителност е на всички места към нас, изключително в случай че живеем в огромен град.

Скорошно проучване на университета в Чикаго, Съединени американски щати, демонстрира, че мръсният въздух има " забележителна " връзка с проявата на меланхолия и психически проблеми, като най-сериозен е рискът за децата и подрастващите.
 Снимка 439391

Изследването е обхванало данни на милиони души от Дания и Съединени американски щати, като депресията и биполярните разстройства са разпознати като най-често срещаните болести, породени от замърсители във въздуха.

Учените акцентират, че при хората, живеещи в нечисти местности, се следят до 29% повече случаи на биполярност и до 27% повече случаи на остри депресивни положения, в сравнение с при тези, които живеят в чиста среда.
 Снимка 439392

Това са в действителност съществени цифри, като замърсителите в почвата също играят роля, споделят учените.

В местностите със мощно нечисти и повредени почви живущите са сложени под по-висок риск от развиването на личностни разстройства, разнообразни от меланхолия и биполярност.
 Храната и депресията - какво да заобикаляме
Храната и депресията - какво да заобикаляме

Как да не зареждаме неразположението си

Учените също по този начин загатват, че животните, обитаващи местности с мръсен въздух, също са сложени под по-висок риск от неврологични увреждания, само че следва да бъдат извършени детайлни проучвания по въпроса.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР